Karlshamn nollade Högsby

KARLSHAMN/OSKARSHAMN

Omstarten på serien blev inte vad Högsbytränaren Fredrik Kling hade hoppats på.

Det var en tung förlust, klart att man är besviken nu, säger han efter 0-1 mot Karlshamn.

Högsby började annars matchen bra, man hade flera fina anfall och kombinationer där man hotade hemmalaget.

Den bästa chansen hade Carl Savolainen när han kom fri med Karlshamns målvakt och petade bollen förbi densamme, men tyvärr kom han lite ur vinkel och en försvarare hann emellan och räddade det övergivna målet.

”Tekniska fel”

– Första tjugo kan vi vara nöjda med men efter vattenpausen går vi sakta ner oss, men vi börja göra flera tekniska fel och de lyckas skapa tryck mot oss, suckar Fredrik Kling.

– Varför vet jag inte, men till slut så tänkte man ”bara vi kan håll ut till paus”.

Nu blev det inte så för i halvlekens sista sekund kom 1-0. En långboll resulterade i ett en-mot-en-läge där Karlshamnsspelaren slet sig fri och sköt in det som skulle visa sig bli segermålet.

Högsbys fick alltså en rejäl uppförsbacke inför den andra halvleken och nog gjorde man vad man förmådde. Bland annat två byten för att få lite mer djupledsspel.

– Vi äger egentligen hela den andra halvleken och gör ett rejält försök, men det är svårt när de faller hem och krymper ytorna, det blir på inlägg och fasta situationer vi skapar våra chanser.

”Biljardspel”

– Det blir lite biljardspel i deras straffområde, vi har något bra nickläge och kanske skulle vi haft någon straff, men det var inte vår dag, sammanfattar Kling.

Efter två matcher står Högsby på noll poäng och noll gjorda mål, inte den start man vill ha.

– Det känns lite grinigt nu, men vi biter ihop. Det är inte annat att göra och vi har en tuff match mot Pukeberg hemma på Frövi på lördag, avslutar Fredrik Kling.