Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kärnkraften måste med i länets klimat- och energistrategi, anser M och KD

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“Region Kalmar län har i ett yttrande lämnat förslag på ändringar i länsstyrelsens klimat- och energistrategi. När yttrandet beslutades i regionstyrelsen röstade majoriteten nej till att inkludera ändringsförslag från Moderaterna och Kristdemokraterna om att kärnkraftens betydelse för den gröna omställningen behöver lyftas i strategin. Därför lämnar vi nu våra synpunkter direkt till länsstyrelsen”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Sverige har med den nya regeringen fått en ny energipolitik som omfattar alla fossilfria energikällor inklusive kärnkraften och det har slutits internationella överenskommelser om utökad produktion av kärnkraftsel för att världen ska klara av den gröna omställningen. Trots detta fortsätter den rödgröna regionmajoriteten sin gerillakamp mot kärnkraften i länet. Vi har inget annat val än att vända oss direkt till länsstyrelsen med våra synpunkter om hur deras klimat- och energistrategi kan bli ett bättre verktyg i länets gemensamma klimatarbete, säger Pär-Gustav Johansson (M), viceordförande i regionala utvecklingsnämnden och oppositionsråd.

– Vi hoppas att länsstyrelsen är mer lyhörd för våra åsikter än den rödgröna och uppenbart kärnkraftsfientliga regionmajoriteten. Om Kalmar län och Sverige ska klara av den gröna omställningen så måste vi inkludera alla fossilfria och klimatsmarta energikällor och inte utesluta vissa, som till exempel kärnkraften, enbart av ideologiska skäl som regionmajoriteten gör, säger Carl-Wiktor Svensson (KD), viceordförande i kollektivtrafiknämnden och oppositionsråd.

Här är brevet till länsstyrelsen:

Foto: OKG AB

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS