Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Då kommer kungaparet till Kalmar för att fira monarkens 50 år på tronen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

”I år firar HM Konungen 50 år på tronen. Det firas bland annat genom besök i alla Sveriges län. Tisdagen den 16 maj kommer kungaparet till Kalmar”, skriver länsstyrelsen i Kalmar län i ett pressmeddelande på måndagen.

”Allmänheten kan följa kungaparet under deras besök i residensstaden, som inleds kl. 10.20 med en jubileumsceremoni i stadsparken. Där kommer kung Carl XVI Gustaf att plantera en ek från Halltorpshage på Öland, som ett minne av besöket och som en påminnelse om ekens betydelse för vår region.”

”Därefter blir det en gående kortege längs Storgatan, från Larmtorget till Stortorget. På Stortorget blir det scenframträdanden med musik och tal av HM Konungen. Deltar gör bland annat Mollie Minott och en barnkör från kulturskolan”, skriver länsstyrelsen.

”På eftermiddagen inviger kungen fotoutställningen ”50 år för Sverige” på Kalmar slott med bilder som representerar kungens uppdrag som statschef och från besök som gjorts i länet.”

Fullständigt program hittar ni här:

Var med och fira kungens 50 år på tronen | Länsstyrelsen Kalmar (lansstyrelsen.se)

Foto: Pressbild/Kungahuset

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS