Klart: Den 23 juli körs den individuella SM-finalen i speedway i Målilla

2020-06-25 Av av Peter A Rosén

MÅLILLA

Målilla Motorklubb arrangerar den individuella SM-finalen på Skrotfrag Arena i Målilla den 23 juli.

Det skriver klubben i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

”Redan under hösten presenterade Svemo Målilla MK som arrangör av 2020 års individuella SM-final. Därefter är det inte mycket som varit sig likt i idrottsvärlden och hela speedwaysäsongen har fört en oviss tillvaro. När tävlingsverksamhet nu fått klartecken i Sverige så har klubben varvat upp förberedelserna för att genomföra arrangemanget som planerat torsdagen den 23 juli”, skriver klubben.

”Då det fortsatt finns begränsningar för offentliga tillställningar på max 50 personer på publikplats kommer tävlingen att genomföras helt utan publik på läktarplats.”

“Glada”

– Det är givetvis tråkigt att vi inte kan ha vår publik på plats när vi nu får chansen att arrangera en SM-final – men vi ska göra det bästa av det och är glada för att kunna genomföra tävlingen, säger Jon Lindberg i arrangerande Målilla MK.

”Regerande mästare är Dackarnas egen Jacob Thorssell och han kommer att få en tuff utmaning när nu hela den svenska eliten bjuds in att göra upp om medaljerna och titeln svensk Mästare i Speedway 2020.”

”Arrangerande Målilla kan nu även meddela en positiv nyhet, SM-finalen 2020 kommer att direktsändas i linjär TV. SM-fFinalen kommer att sändas på C More Sportkanalen med Stefan Klemetz som kommentator, vilket gör det möjligt för alla motorsportfans att se den individuella SM-finalen 2020 live på TV.”

Sänds i TV

– Vi sa redan i våras när vi tilldelade Målilla MK SM-finalen att vi är tacksamma att återigen ha klubben som SM-arrangör, sedan dess har det varit stor ovisshet om det över huvud taget kommer att kunna köras en Individuell SM-final 2020. Men med den goda nyheten att tävlingen kommer att TV-sändas på C Mores Sportkanal så har det blivit möjligt och det är vi väldigt tacksamma för, säger Tony Olsson, Grenchef vid Svemo Track Racing.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: FREEPIK