Klart: Han blir ny kommunchef i Oskarshamn

Klart: Han blir ny kommunchef i Oskarshamn

2021-06-22 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Nu är det klart.

Henrik Andersson (bilden) har valts till ny kommundirektör i Oskarshamns kommun – efter Rolf Persson, som slutar vid årsskiftet.

Beslutet togs i kommunstyrelsen på tisdagen.

– Jag är mycket nöjd över beslutet. Det känns som en person med rätt profil. Han har varit utvecklingschef i kommunen under ett år, ungefär. Han har gjort ett jättestort arbete med översiktsplanen och lärt känna många i kommunen och organisationen. Jag tror att han är rätt person att leda kommunens interna arbete framåt – med siktet inställt på vision 30/30 (30 000 invånare i kommunen år 2030), säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

En timme efter Oskarshamns-Nytts avslöjande skickar kommunen ut ett pressmeddelande, där man bland annat konstaterar att Henrik Andersson har en bakgrund från exempelvis länsstyrelsen och Mönsterås kommun.

”Jag tycker att vi är i ett spännande skede i samhällsbygget och det ser jag fram emot att få arbeta med”

HENRIK ANDERSSON

 – Den senaste tiden har jag bland annat arbetat med att ta fram den nya översiktsplanen och genom det lärt känna kommunen väldigt väl. Jag tycker att vi är i ett spännande skede i samhällsbygget och det ser jag fram emot att få arbeta med, säger Henrik Andersson.

”I och med beslutet om ny kommundirektör fick kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson delegation att besluta om bland annat när den nya kommundirektören tillträder”, skriver kommunen.

”Känns tryggt”

 – Rolf är kvar till årsskiftet, men eftersom Henrik redan finns i organisationen blir det naturligt med en mjuk övergång under hösten, där vi kan börja prata längre perspektiv med honom. Det känns tryggt med Henrik i rollen som kommundirektör, han har siktet inställt på framtiden, säger Andreas Erlandsson.

”Som utvecklingschef arbetar Henrik Andersson redan med de breda strategiska frågorna som bland annat markplanering, infrastruktur och landsbygdsutveckling. Nu ser han fram emot att som kommundirektör arbeta för vision 30/30, att kommunens befolkning ska växa till 30 000 invånare 2030”, skriver kommunen.

”Det finns mycket goda förutsättningar här och jag vill jobba mer med att sätta Oskarshamns kommun på kartan på olika sätt”

HENRIK ANDERSSON

 – Det finns mycket goda förutsättningar här och jag vill jobba mer med att sätta Oskarshamns kommun på kartan på olika sätt, säger Henrik Andersson.

Henrik Andersson. Foto: Oskarshamns kommun

”Tjänsten som kommundirektör utlystes under våren och ett tjugotal personer sökte, varav tre kallades på intervju. Rolf Persson tillträdde som kommundirektör 2016 och han hade ett förordnande om sex år, som alltså går ut nu vid årsskiftet”, skriver kommunen.

Dela gärna artikeln: