Knapp förlust för RBK/IFKO efter bra insats mot Växjö

OSKARSHAMN

RBK/IFKO-damerna föll med flaggan i topp efter 2-3 (2-3) mot tabelltrean Växjö.

Trots förlusten så kan vi vara stolta över insatsen idag, säger tränaren Maria Boman och får medhåll av kollegan Malin Olsson.

Rödsle BK/IFK Oskarshamn kunde hålla huvudet högt, trots förlusten.

RBK/IFKO fick ett tungt avbräck före matchen när lagkaptenen Elsa Lindblad lämnade återbud på grund av sjukdom.

– Det är ett tungt tapp, både lagkapten och navet på mittfältet, så det var tråkigt, säger Maria Boman.

”Roligt att se”

– Det som är roligt att se är att de andra tjejerna knyter näven och sluter samman som ett lag.

Växjö är ett lag som spelar en snabb passningsorienterad fotboll och i den första halvleken hade RBK/IFKO det jobbigt.

Gästerna tog ledningen innan Sara Nääf nickade in en hörna till 1-1. Glädjen blev dock inte långvarig utan Växjö gick ifrån till 3-1.

– De spelar bra fotboll och är duktiga att på vägga sig igenom på mittfältet, säger Malin Olsson som fick se Maja Lycksell reducera till 2-3, ett resultat som stod sig till paus.

I den andra halvleken lyckades hemmalaget täppa igen mittfältet och fick bättre kontroll på Växjös försök att komma igenom.

Visst fick Växjö sina chanser men RBK/IFKO höll emot bra och började även komma fram via flera spelvändningar efter att man vunnit boll.

I den sjuttionde minuten fick Johanna Sternisa Bellander ett friläge men avslutet smet strax utanför stolpen.

Mot slutet av matchen skapade RBK/IFKO flera hörnor och det blev farligt några gånger, men det ville sig inte i det avgörande momentet utan det blev förlust med 2-3.

”Stark insats”

– Idag kan vi inte vara så besvikna, tjejerna gör en stark insats mot ett riktigt bra lag och dessutom hade vi ett nytt spelsystem, säger Maria Boman.

– Vi spelar 4-1-4-1, genom det vill vi vinna mittfältet och kunna ställa om snabbt. Vi får också lite mer djupledsspel.

En stark kollektiv insats av RBK/IFKO med ett extra plus till Johanna Sternisa Bellander. Dessutom visar man återigen att återväxten är god då tre spelare födda 2005 var med, varav två spelade hela matchen.