Kommunalrådet: ”Högsby är vackert, fritt och tryggt för mig och mina barn”

Kommunalrådet: ”Högsby är vackert, fritt och tryggt för mig och mina barn”

2021-02-26 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

HÖGSBY

Tidigare på fredagen berättade vi att var fjärde invånare i Högsby kommun är 65 år eller äldre. Hur ser kommunalrådet på befolkningsstatistiken?

Hur ska man få fler unga, och kanske framför allt barnfamiljer, att flytta till Högsby kommun?

Vi ställde frågorna via e-post till kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C).

Hon svarar så här:

”Nummer ett är att alla invånare ska känna sig välkomna i vår kommun. Jag tror att det är Borgholm som har länets äldsta befolkning. Det har varit ett problem i över femtio år att vi tappar befolkning i arbetsför ålder. Det krävs att vi är på tå som kommun och levererar bra service, förskola och skolgång och fritidsaktiviteter.”

”Många systemfel”

”Det finns många systemfel som vi inte rår över som kommun. Man kan exempelvis inte kollektivt ta sig som man önskar, trots att vi betalar lika mycket regionalskatt och så vidare. Stad är norm. Kulturevenemang, med mera, finns i städer i större utsträckning än här.”

”Något att sätta värde på”

”Sist men inte minst har jag själv aktivt valt Högsby för att det är vackert, fritt och tryggt för mig och mina barn. Jag tycker att allt som man behöver finns här och man kan leva ett gott liv utan att det kostar skjortan. Det mesta kostar betydligt mindre än allt man kan jämföra med vad gäller aktiviteter och föreningslivet är en av de saker vi uppskattar oerhört. Pedagogerna känner oss och vet våra behov. Vi har en nära dialog. Det är något att sätta värde på”, skriver Stihna Johansson Evertsson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln med dina vänner: