Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kommunen säger upp avtalet med Attraktiva Oskarshamn: ”Helt fel”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Kommunen har sagt upp avtalet med Attraktiva Oskarshamn AB.

Helt fel, tycker Liberalerna och Kristdemokraterna.

På det senaste kommunstyrelsesammanträdet tog den politiska majoriteten ett beslut om att säga upp det nuvarande avtalet med Attraktiva Oskarshamn innan den 30 juni – vilket därmed innebär att kommunen inte förlänger avtalet med ytterligare ett år.

Kommunen har tagit det här beslutet på grund av att man under sommaren vill utreda kommunens framtida behov av tjänster. Kommunen hänvisar dessutom till att tillväxtstrategiarbetet pågår.

Kommunen har flaggat för att man skulle kunna göra mer i egen regi framöver, inom det aktuella området.

Men det kan mycket väl sluta med att vissa delar läggs ut på en utomstående aktör – och då blir det en öppen upphandling, som Attraktiva Oskarshamn skulle kunna ro hem. Det troliga är då att bolaget får ett annat uppdrag jämfört med uppdraget som gäller för närvarande.

Det pågående avtalet, kring köp och leverans av tjänster för destinationsutveckling, platsmarknadsföring, näringsliv och turism löper ut den 31 december i år – men det måste skriftligen sägas upp sex månader innan, annars löper avtalet vidare i ytterligare ett plus ett år.

”Vi är nöjda”

– Vi vill inte säga upp avtalet nu. Vi är inte klara med kommunens tillväxtstrategi – och företagen har det tufft nu under coronakrisen. Vi, Liberalerna och Kristdemokraterna, tycker dessutom att Attraktiva Oskarshamn gör ett bra jobb. Vi är nöjda med deras arbete, säger oppositionsrådet Mathias Karlsson (L).

– Det är klart att man behöver se över det hela – men vi tycker att det är helt fel att säga upp avtalet nu. Det är inte läge för det, med tanke på den rådande situationen. Vi tycker att avtalet borde löpa vidare under ytterligare ett år, med tanke på att väldigt mycket är oklart för närvarande, betonar han.

I avtalet med Attraktiva Oskarshamn ingår även en helårsöppen turistbyrå. Ersättningen för de upphandlade tjänsterna är 2,8 miljoner kronor per år, exklusive mervärdesskatt.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS