Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Konstutställning med Hans Nygren och hans kurselever i Kristdala hembygdsgård

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KRISTDALA

Kristdala hembygdsgård erbjuder ett gediget program under sommaren. Varje måndag och onsdag är det öppet hus och då visas bland annat en konstutställning med Hans Nygren och hans kurselever.

Hembygdsgården i Kristdala har sommaröppet under måndagar och onsdagar i juli månad. I förra veckan var det premiär och då anordnades en vernissage med kristdalakonstnären Hans Nygren och hans konstnärselever på 1980- och 1990-talet. Utställningen visas på estraden under hela sommaren.

I utställningen finns även kuriosa om Hans Nygrens släktskap med den legendariske sångaren Rock-Ragge, eller Ragnar Nygren som han egentligen hette.

Tema på måndagarna

Under måndagarna i juli är det speciella teman i hembygdsgården. Den 15 juli är det en utställning om textilier från bygden med bland annat Kristdaladräkten. Den 22 juli är det ett föredrag av Kristdala vävstuga om bomull som textil och den sista måndagen, den 29 juli, är det ett föredrag om hur man skrev brev förr. Peter och Helena Fingal presenterar en kristdalafamiljs brevväxlingar.

“Utställningarna finns kvar under öppettiderna efter den måndag de presenterats”, säger Sven-Åke Johansson, ordförande i Kristdala hembygdsförening.

Konstnären Hans Nygrens tavlor ställs u
Konstnären Hans Nygrens tavlor ställs ut i Kristdala Hembygdsgård under sommaren. Foto: Nils Thorén
Elever till Hans Nygren ställer ut sina alster
Flera konstnärselever till Hans Nygren ställer ut sina alster i Kristdala hembygdsgård. Foto: Nils Thoren

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
6
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS