Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kvinna i Oskarshamns kommun döms för bokföringsbrott: Så mycket ska hon betala i böter

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

En kvinna i 50-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun, döms för bokföringsbrott i Högsby kommun på grund av att hon inte lämnade in en årsredovisning i tid.

Det rörde sig om en försening på drygt åtta månader.

Kvinnan får en villkorlig dom och hon ska betala 9 000 dagsböteskronor – samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

I domen står det att kvinnan, i egenskap av företrädare för ett bolag som har sitt säte i Högsby kommun med obrutet räkenskapsår, varit ansvarig för att bolaget fullgjorde sin bokföringsplikt.

”Därvid har hon uppsåtligen, eller, i andra hand, av oaktsamhet brustit i bokföringsskyldigheten genom att inte inom föreskriven tid, senast sex månader efter räkenskapsårets utgång, upprätta årsredovisning per den 31/12 2018. Till följd härav har rörelsens ekonomiska resultat eller ställning inte i huvudsak kunnat bedömas med ledning av bokföringen”, står det gärningsbeskrivningen.

Kvinnan har vidgått omständigheterna men förnekat att hon gjort sig skyldig till brott.

Hon har uppgett att hon under hösten 2019 fick påminnelser och även flera sanktionsavgifter från Bolagsverket med anledning av den uteblivna årsredovisningen.

”Hon valde dock att prioritera andra saker med hänvisning till att det var en jobbig period i hennes liv”, står det i domen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS