Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Larm i Stockholm: Antalet sjuka i covid-19 väntas stiga rejält i helgen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

STOCKHOLM/SVERIGE

Antalet svårt sjuka i covid-19 väntas stiga rejält i helgen. Det befarar Karolinska universitetssjukhuset.

Sjukdomskurvan kommer att gå brant uppåt nu – men det är svårt att exakt veta var vi hamnar, konstaterar statsepidemiologen Anders Tegnell i en TT-intervju.

Han berättar att det är omöjligt att veta hur många som är smittade av coronaviruset i Sverige – men enligt Folkhälsomyndigheten är det så pass många att medborgare som är 70 år, och äldre, bör isolera sig och undvika sociala kontakter.

Svenska Dagbladet (SvD) och TT, som hänvisar till uppgifter i Dagens Nyheter (DN), skriver att Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och Solna räknar med att antalet svårt sjuka personer kommer att öka kraftigt under de närmaste dagarna.

För att klara av situationen har man satt upp ett stort tält utanför entrén till Nya Karolinska i Solna, där man är redo att ta emot patienter.

”Enligt sjukhuschefen Björn Zoëga hade sjukhuset på tisdagseftermiddagen fyra patienter på intensivvårdsavdelningen, och ytterligare 22 coronasmittade i isolering”, skriver SvD och TT.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS