Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) har skrivit ett brev till Angelica Katsanidou (S): “Hur ser du på att…?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun, har via e-post skickat några frågor till Angelica Katsanidou (S), som är ordförande i regionstyrelsen i Region Kalmar län:

“Hej Angelica. För mig som oppositionsråd, så är Oskarshamns sjukhus väldigt viktigt. För våra kommuninvånare, för våra företag och för Oskarshamns kommuns utveckling. Jag vet inte om du har tagit del av en insändare som finns att läsa i Oskarshamns–Nytt den 11 juni. Alltså igår. När jag läser denna insändare så blir jag mycket orolig över vad denna anställda skriver. En anställd på sjukhuset som vittnar om sin oro över Oskarshamns sjukhus framtid och ett förskräckligt dåligt ledarskap på sjukhuset. Där chefer slutar på grund av att det högsta ledarskapet på sjukhuset är destruktivt och ineffektivt. Där situationen är så pass allvarlig att hen och många av hens kollegor överväger att sluta om inget görs omedelbart. Vidare framför hen om att det råder en tystnadskultur på sjukhuset, där personalen är rädd för att tala ut på grund av repressalier över att förlora jobbet. Om de skrider till verket, så kan det få stora konsekvenser för vår kommun, våra invånare, våra företag. Absolut ingen bra reklam för Oskarshamns kommun, som har som vision att växa till 30 000 invånare år 2030. Där vi vill ha hit nya invånare och nya företag. Som oppositionsråd i Oskarshamns kommun, så ser jag allvarligt för vår kommuns utveckling på detta om inget görs för att vända den negativa trenden på Oskarshamns sjukhus, där personalen inte känner arbetsglädje. Jag ser också den konsekvens som kan uppstå för vår kommun om inget görs i denna fråga från ert håll. Min fråga till dig Angelica Katsanidou är om du delar min oro över vilka konsekvenser ett dåligt ledarskap på sjukhuset kan få för Oskarshamns kommuns utveckling om personalen lämnar Oskarshamns sjukhus? Och hur ser du på att det finns personal på Oskarshamns sjukhus som upplever sin arbetssituation så som beskrivs i insändaren? Är du som regionpolitiker villig för samtal med den politiska ledningen på Oskarshamns kommun inklusive  oppositionen för att vi tillsamman  ska kunna utveckla Oskarshamns kommun, till en kommun med ett väl fungerande sjukhus? Tacksam för om du vil ta dig till att besvara mina frågor.”

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
33
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS