Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): “Partiboken måste läggas åt sidan”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

– Partiboken måste läggas åt sidan vid tillsättandet av en ny kommundirektör. Det är väldigt viktigt att en kommunchef kan samverka med alla partier i en politiskt styrd organisation – och att den egna politiska åskådningen inte lyser igenom, säger kommunstyrelseledamoten Leif Axelsson (SD).

Kompetensen är nummer ett vid kommunchefstillsättandet, betonar han.

“Det är jätteviktigt att vi väljer rätt person”

LEIF AXELSSON (SD), KOMMUNSTYRELSELEDAMOT

– Det är jätteviktigt att vi väljer rätt person. De som sitter i stadshuset känner vi till – nu är det viktigt att intervjua dem som kommer utifrån. Jag tror att kommunen behöver ses med nya ögon. Det vore nyttigt med någon utifrån. Jag tror att vi behöver lite nytänkande. Och könet är oväsentligt – kompetensen är det viktigaste. Och den ska vara så bred som möjligt.

Leif Axelsson anser dessutom att det är viktigt att en kommunchef är ”karismatisk”.

– Det är viktigt att kommundirektören ser alla, och hälsar på alla, både i och utanför stadshuset. Jag hoppas att den nye kommundirektören kan utses med ett så brett politiskt underlag som möjligt, säger Leif Axelsson.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS