Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Liberalerna vill införa avgiftsfria mensskydd på skolorna i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Liberalerna vill menssäkra skolorna i Oskarshamns kommun genom att införa avgiftsfria mensskydd.

Det är Johanna Wyckman (L) och Pontus Welin (L) som lägger fram förslaget i en motion.

”Skolan ska vara en trygg plats för alla, oavsett tid i månaden – därför vill vi menssäkra alla skolor i Oskarshamns kommun och införa fria mensskydd på toaletterna”, skriver de.

”Att ha tillgång till grundläggande hygienprodukter som mensskydd ska vara lika självklart som att det finns toalettpapper. Vi vill att mensskydd av standardutförande ska finnas tillgängligt på alla våra skolor i den utsträckning som behövs för att alla ska känna sig trygga med att kunna ha säker tillgång till grundläggande hygienprodukter när behovet finns.”

Duon fortsätter:

”Dessutom finns det flera studier som visar att de som inte har tillgång till mensskydd allt oftare stannar hemma från skolan, har svårt att koncentrera sig på lektionerna och mår sämre både fysiskt och psykiskt. Vårt förslag kan därför bidra både till förbättrade studieresultat och hälsa, och utjämna de ekonomiska förutsättningarna för en bra skolgång.”

”Skolorna i Oskarshamns kommun ska vara utformade efter alla elever, såväl de med mens som de utan. Med förslaget om fria mensskydd i skolan möjliggör vi för en bättre skola för alla, där även personer med mens känner sig lika välkomna”, skriver Johanna Wyckman och Pontus Welin.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS