Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Linda Fleetwood (V): ”Kamp lönar sig”

ANNONS

LÄNET

 Vi är glada över att TalentCoach äntligen får hållbara förutsättningar för sin verksamhet. Kamp lönar sig, säger Linda Fleetwood (V), oppositionsråd i Region Kalmar län.

I ett pressmeddelande konstaterar Vänsterpartiet att majoriteten i regionen har sagt ja till en långsiktig finansiering av TalentCoach.

”I vårt budgetförslag inför 2021 ville vi satsa på TalentCoach – men det sa majoritetsstyret i Region Kalmar län nej till. Vi ansåg det viktigt att TalentCoach skulle få finansiering för att kunna fortsätta att bedriva hållbar artistutveckling”, skriver Vänsterpartiet, som betonar att kulturen är en självklar del av välfärden.

”Blir verklighet”

”TalentCoach, som ryms inom Länsmusiken, har sedan starten 2012 arbetat för att ge musiker och producenter i vår region möjlighet att stanna och verka här. 2018 drogs den regionala finansieringen in. Trots neddragningen har TalentCoach fortsatt att arbeta för att stötta och uppmuntra till företagande och därigenom varit delaktiga i att bredda skattebasen inom Kreativa kulturella näringar lokalt och regionalt. Det som räknas till begreppet kulturella och kreativa näringar avser en näringslivssektor där konstnärligt skapande processer utvecklas till företagande”, skriver partiet.

”Nu blir vårt förslag verklighet och regionen fattar beslut om finansiering av TalentCoach. Genom att skjuta till långsiktig finansiering med regionala medel, dels koppla det till stiftelsens avtal med de kommuner som idag står för medfinansiering vill regionen att finansieringen av Kalmar läns Musikstiftelses verksamhet TalentCoach blir robust.”

Foto: Vänsterpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS