Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

LO:s ordförande Susanna Gideonsson: “Taket i A-kassan måste höjas”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Arbetsmarknadspolitiken lyser med sin frånvaro i regeringens budget, fastslår LO (Landsorganisationen, en paraplyorganisation, bildad 1898, som jobbar för de fackliga arbetstagarorganisationerna som är knutna till arbetarrörelsen i Sverige).

“Vi hittar inte ens ordet arbetsmarknadsutbildning i budgeten”

LO:S ORDFÖRANDE SUSANNA GIDEONSSON

– Vi hittar inte ens ordet arbetsmarknadsutbildning i budgeten. Vad Sverige behöver är en aktiv arbetsmarknadspolitik för full sysselsättning, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson i ett pressmeddelande.

Hon konstaterar att arbetslösheten alltjämt är hög – samtidigt som arbetsköpare fortfarande skriker efter arbetskraft.

“För tomt”

– Vi vet hur det går att lösa. Med rätt sorts utbildning. Det är alldeles för tomt på förslag mot arbetslösheten. Vad som skulle behövas är en aktiv arbetsmarknadspolitik för full sysselsättning. Det är nödvändigt, inte minst i de tuffa tider som väntar våra förbundsmedlemmar den kommande vintern.

LO vill också se satsningar på välfärden.

– Den svenska vården, skolan och omsorgen måste utvecklas och bemanningen i välfärden höjas. Regeringens satsning är bara en droppe i havet av vad som krävs, säger Susanna Gideonsson.

“Helt nödvändigt”

Men LO tycker givetvis att det är bra att A-kassan ligger kvar på dagens nivåer.

– Inte minst med tanke på den krisvinter som väntar är det helt nödvändigt med en bra A-kassa. Därför är det bra att regeringen inte rör nivåerna i A-kassan. Vi anser dock att taket i A-kassan måste höjas så att fler arbetslösa får ett inkomstskydd. Du ska inte behöva gå från hus och hem i tider av omställning, säger Susanna Gideonsson.

Foto: Landsorganisationen (LO)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS