Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mammografistopp efter bekräftad coronasmitta på länssjukhuset i Kalmar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

Hälsokontrollerna vid mammografienheten på länssjukhuset i Kalmar är stoppade till och med fredag 27 november på grund av att personal har smittats av coronaviruset.

“En stor del av mammografienhetens personal har antingen konstaterats smittade eller är hemma med symtom på sjukdomen. Totalt rör det sig om ett tiotal personer”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Vi har därför tagit beslutet att tills vidare stoppa hälsokontrollerna med mammografi. Däremot kommer den kliniska mammografin att fortsätta utan hinder. Den direkta cancervården berörs inte, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund.

Mammografistoppet kommer att gälla till och med fredag 27 november, den tid som anses nödvändig för medarbetarna att tillfriskna och inte längre vara smittosamma.

– Vi kommer inte att ha möjlighet att meddela alla kvinnor som har en bokad tid om stoppet, men hoppas att de har förståelse för att vi tvingas agera snabbt, säger Gunhild Nordesjö Haglund.

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS