Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Måndagskrönikan: Man kan ju inte sluta att leva

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MÅNDAGSKRÖNIKAN

Jag har alltid gillat mars månad…

Visst är det ofta en både blöt och kall månad.

Har det inte snöat på hela vintern så kan man ge sig tusan på att i mars brakar snökaoset igång.

Ändå är mars lite av en favoritmånad. Liksom årets torsdag.

I morgon är det fredag. Alltså man känner så tydligt i allt annat väderelände att våren närmar sig. Snart kommer blåsipporna, Fjärilarna börjar flyga. Fåglarna börjar sjunga. Luften känns lite varmare.

Vitsippor. FOTO: PIERRE STJERNFELDT

Just nu verkar alla uppskrämda av det här coronaviruset. Det är säkert allvarligt. Jag tänker dock inte låta det hindra mig från att göra mina turer runt sjöarna i östra Småland när vädret är fint. Man kan ju inte sluta att leva bara för att någon ny sorts influensavirus finns i luften. Själv tänker jag ge mig ut och leta efter blommor, fjärilar och andra vårtecken som jag kan fånga på bild.

En Videfuks. FOTO: PIERRE STJERNFELDT

För att som avslutning skapa lite distans i dessa coronatider så såg jag nedanstående fantastiskt fina text av min Facebookvän Dine Malmström. En stolt antirasist och Rinkabybo.

”Jag är så lycklig över att Coronapandemin är en kris, och inte ett krig! Sverige kanske behöver stanna upp och tänka efter? Tankarna går till Syrien, där man lever under ekonomiska sanktioner och krig, i 8 år nu. Städer lagda i Ruiner. Sverige har “ekonomiska sanktioner” mot Syrien, ett land i krig! Jag har gått i karantän, jag har haft feber sedan i onsdags, först 37.7, torsdag 38,7 sen 38, 9, nu har det dalat till 37.7 igen, jag håller mig inne. Min vän har köpt hem den mat som fattades, jag fick det genom fönstret. I morgon ska han fixa en ost och mynta och ingefära plus handsprit. Från mitt köksfönster, ser jag oskadda vackra hyreshus i solnedgången, så skönt, det kunde varit mycket värre.”

En trana. FOTO: PIERRE STJERNFELDT

TEXT

Pierre Stjernfeldt

pierre@oskarshamns-nytt.se

Blåsippor. FOTO: PIERRE STJERNFELDT


+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS