Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mattias Adolfson (S): ”Det saknas fortsatt 14,5 miljarder i SD-regeringens budget”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Efter nya besked saknas fortsatt 14,5 miljarder i statsbidrag”, skriver Socialdemokraterna i länet i ett pressmeddelande på fredagen.

”Under dagen har SD-regeringen presenterat ytterligare ett så kallat sektorsbidrag till landets regioner. Även det på 3 miljarder. Sedan tidigare har ett sektorsbidrag på 3 miljarder presenterats samt ett riktat bidrag om 1,5 miljarder. Detta samtidigt som Sveriges kommuner och regioner (SKR) beräknar att landets regioner går med sammanlagt 22 miljarder i underskott i år”, skriver Socialdemokraterna.

”Ännu inte bra”

– För Region Kalmar läns tycks det här innebära ytterligare 70 miljoner, alltså totalt cirka 140 miljoner hittills. Som jag tidigare sagt är det bra att SD-regeringen lyckats skramla till mer än skattesänkningar och plastpåsar. Det här är bättre besked om statsbidrag men ännu inte bra. Med tanke på att vi går mot ett underskott på cirka 400 miljoner kronor i Region Kalmar län hoppas vi innerligt på att SD-regeringen ska se allvaret och stötta välfärden i landet mer. Det är ett kritiskt läge som landets regioner befinner sig i, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län
Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län. Arkivfoto: Peter A Rosén

– Vi hoppas att SD-regeringen lyckas boka in nya pressträffar i närtid för att presentera fler statsbidrag. Givetvis är det bättre än innan men SKR beräknar att landets regioner går mot 22 miljarder i underskott och SD-regeringen levererar endast 6 miljarder i generella statsbidrag och 1,5 i riktade statsbidrag. Vården behöver uppbackning för att klara av omställningen till en nära vård och framtidens demografiska utmaningar. Det saknas fortsatt 14,5 miljarder i SD-regeringens budget, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Mattias Adolfson (S), regionråd i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

Foto: Region Kalmar län (överst)

+1
1
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS