Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

ISHOCKEY: IK Oskarshamn har gjort klart med en ny center

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Centern Georg Weigelt, som var nära att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan med Kristianstads IK under den gångna säsongen, är klar för IK Oskarshamn.

Det rör sig om ett ettårskontrakt, skriver IKO på sin hemsida på måndagen.

”Stockholmskillen Georg Weigelt flyttade 2019 till Linköping för att bli en del av LHC:s J18. Han tog kliv snabbt och fick säsongen efter göra debut i SHL med östgötarna. Totalt blev det 70 matcher i landets högsta liga innan han inför förra säsongen flyttade till Kristianstad för att ta kliv i Hockeyettan. Kliven togs med 18 mål och 22 assist i grundserien (på 36 matcher). I slutspelet stod han för nio poäng på 13 matcher. Nu är han redo för ytterligare en nivå upp tillsammans med IK Oskarshamn”, skriver IKO i ett pressmeddelande.

“Passar bra in”

– I Georg får vi en spelare som kan balansera upp i båda riktningarna. Han har tagit steg i år när han fått vara med och bidra offensivt, och sedan tidigare skapat sig erfarenhet i SHL i det mer defensiva spelet. En mångsidig center som vill uppåt i karriären, och passar bra in i vårt pussel, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt i en kommentar.

Georg Weigelt, som fyller 22 år i slutet av oktober, är 185 centimeter lång och 85 kilo tung, enligt eliteprospects.com.

Foto: Canva

Grafik: IK Oskarshamn

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
16
+1
2
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS