Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Maximalt två personer får umgås samtidigt

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

STORBRITANNIEN

Max två personer får umgås tillsammans.

Den regeln införs nu när Storbritannien inför utegångsförbud. Det innebär att invånarna bara får gå ut för att exempelvis handla mat eller medicin, och för att träna en gång om dagen, enligt SVT Text.

Bibliotek och kyrkor stängs ned och bröllop och dop förbjuds.

Det var premiärministern Boris Johnson som på måndagskvällen lade fram riktlinjerna för en striktare karantän över hela Storbritannien.

– Jag vill ge er en enkel instruktion, stanna hemma. Vi måste få viruset att sluta spridas mellan hushållen, sa premiärministern, enligt Svenska Dagbladet, SvD.

”Människor som går ut och inte följer instruktionerna om karantän kommer att kunna bötfällas av polis. Max två personer får vistas tillsammans samtidigt”, skriver SvD.

”Johnson, som kallar det för ett nationellt nödläge, säger att alla icke nödvändiga affärer nu kommer att tvingas att stänga, som elektronikkedjor och klädaffärer”, skriver SvD.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS