MEDBORGARLÖFTE: Narkotikaanvändningen ska bekämpas i Mönsterås och Högsby

MEDBORGARLÖFTE: Narkotikaanvändningen ska bekämpas i Mönsterås och Högsby

2022-03-31 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

MÖNSTERÅS/HÖGSBY

På torsdagen undertecknades medborgarlöftet, samverkansöverenskommelsen mellan Mönsterås kommun och polisen.

Det berättar kommunalrådet Anders Johansson (C).

Han konstaterar att medborgarlöftet mest har handlat om trafikövervakning och trafikbrott tidigare.

– I trygghetsundersökningen ser vi faktiskt att det har förbättrats, framför allt sedan vi fick en mycket högre polisnärvaro – med den nya polisstationen i Mönsterås. Medborgarnas upplevelse av otrygghet har gradvis sjunkit.

– I år skiftar vi över vårt fokus till narkotikabekämpningen. Det är klokt, med tanke på att det är ett problem som har förvärrats med tiden. Vi ser att problemet kanske är större i grannkommunerna, men vi har ett ökande problem här också – och då krävs det samlade insatser från både kommun och polis. Det är ett väldigt bra medborgarlöfte som vi ger.

Gör man likadant i Högsby?

– Ja, Högsby och Mönsterås tecknar samma avtal – vi tillhör samma polisområde. Stihna (Johansson Evertsson (C), kommunalråd i Högsby) och jag har undertecknat medborgarlöftet.

Anders Johansson är nöjd med polisens arbete.

– Jag var arg på polisnärvaron innan vi fick polisstationen i Mönsterås, men nu måste jag skryta med dem. De gör ett mycket bättre jobb i dag jämfört med hur det såg ut förut, säger han.

– Tidigare glömde man utan tvekan bort de mindre orterna och landsbygden. Men nu är man tillbaka med en polisnärvaro som de flesta av oss ser.

Dela gärna artikeln med dina vänner: