Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

MEDBORGARLÖFTE: Narkotikaanvändningen ska bekämpas i Mönsterås och Högsby

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MÖNSTERÅS/HÖGSBY

På torsdagen undertecknades medborgarlöftet, samverkansöverenskommelsen mellan Mönsterås kommun och polisen.

Det berättar kommunalrådet Anders Johansson (C).

Han konstaterar att medborgarlöftet mest har handlat om trafikövervakning och trafikbrott tidigare.

– I trygghetsundersökningen ser vi faktiskt att det har förbättrats, framför allt sedan vi fick en mycket högre polisnärvaro – med den nya polisstationen i Mönsterås. Medborgarnas upplevelse av otrygghet har gradvis sjunkit.

– I år skiftar vi över vårt fokus till narkotikabekämpningen. Det är klokt, med tanke på att det är ett problem som har förvärrats med tiden. Vi ser att problemet kanske är större i grannkommunerna, men vi har ett ökande problem här också – och då krävs det samlade insatser från både kommun och polis. Det är ett väldigt bra medborgarlöfte som vi ger.

Gör man likadant i Högsby?

– Ja, Högsby och Mönsterås tecknar samma avtal – vi tillhör samma polisområde. Stihna (Johansson Evertsson (C), kommunalråd i Högsby) och jag har undertecknat medborgarlöftet.

Anders Johansson är nöjd med polisens arbete.

– Jag var arg på polisnärvaron innan vi fick polisstationen i Mönsterås, men nu måste jag skryta med dem. De gör ett mycket bättre jobb i dag jämfört med hur det såg ut förut, säger han.

– Tidigare glömde man utan tvekan bort de mindre orterna och landsbygden. Men nu är man tillbaka med en polisnärvaro som de flesta av oss ser.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS