Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: Anders Bagge tog av sig masken och utklassade alla

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KRÖNIKA

Han kom, han såg, han segrade? Anders Bagge kommer nog blir svårslagen i finalen. Efter fem veckor med 28 bidrag, fyra deltävlingar och en semifinal är det nu dags att utse en vinnare av Melodifestivalen 2022.

Årets tävling har kantats av app-strul, röriga poängutdelningar, halvdana mellanakter och en Oscar Zia som stått vid rodret och försökt hålla skutan flytande. Han har gjort ett bra jobb men har varit som bäst när han haft en sidekick. Speciellt den kvällen när Johanna Nordström gjorde han sällskap.

Startfältet har som vanligt varit högt och lågt. Opera, skånsk reggae och indierock har inte varit någon större hit men det har också funnits flera guldkorn. När Cornelia Jakobs klev in på scenen i den första deltävlingen och sjöng sin fantastiska ”Hold Me Closer” så kändes tävlingen plötsligt nytänkande och rätt i tiden.

Av alla artister så bjöd Tone Sekelius på den starkaste pondusen. När hon satt ner klackarna i golvet och sjöng sitt bidrag ”My Way”, med budskapet att tro på sig själv, så skapade hon också Mello-historia, som den första transpersonen som tävlat i Melodifestivalen.

I den tredje deltävlingen stal Anders Bagge hela showen. Efter sin medverkan i tv-programmet Masked Singer ställde han sig på Melodifestivalens scen och ägde den. Trots sin scenskräck och sitt dåliga självförtroende så utklassade han alla med sin röst. Rörd till tårar gick han vidare till final. Bagge var en folkkär profil redan innan, men efter hans uppträdande och glädjetårar blev han ännu mer folklig.

Nu har det gått två veckor sedan alla bidrag släpptes för fri lyssning. Jag tyckte inte det fanns någon självklar vinnare efter sista deltävlingen. Men efter att ha hört bidragen flera gånger så tror jag att det kommer bli svårt att slå Anders Bagge. ”Bigger Than The Universe” är en mäktig låt som växer efter varje lyssning och Bagge är populär i flera åldersgrupper. Han kommer troligtvis stå högst upp på prispallen på lördag. De som kommer vara med i toppstriden är Cornelia Jakobs med sin ballad ”Hold Me Closer” och Klara Hammarström med sin popdänga ”Run To The Hills”.

Tippas att vinna

Anders Bagge

Bigger Than The Universe Anders Bagge

Betyg 4 av 5

Anders Bagges röst är som klippt och skuren för denna låt. ”Bigger Than The Universe” är ett storslaget bidrag och för varje lyssning växer låten ytterligare, och lämnar ingen oberörd. Landskapen som virvlar förbi bakom Anders på scenen skapar en snygg inramning och lyfter hela showen.

Utmanare

Cornelia Jakobs

Hold Me Closer – Cornelia Jakobs

Betyg 4 av 5

”Hold Me Closer” har något mystiskt över sig. Cornelia skapar ett skört sound med sin fina röst. Låten är en kraftfull och vacker ballad med moderna inslag, lite Billie Eilish-inspirerat. Det är ett grymt bidrag, som sticker ut i startfältet.

Klara Hammarström

Run To The Hills – Klara Hammarström

Betyg 4 av 5

En energifylld poplåt, som gjord för dansgolvet. Det är härligt och medryckande. En eloge till Klara Hammarström. ”Run To The Hills” kan inte vara lätt att sjunga men hon gör det bra. Klara bjuder på en cool show och ser väldigt tuff ut i sin ”action-figur” outfit.

Vilket bidrag vill du ska vinna Melodifestivalen 2022?
229 röster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS