Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: Nu drar årets fest igång

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KRÖNIKA

På lördag är det dags. Melodifestivalen är tillbaka. Vad som helst kan hända när SVT släpper loss sitt glittriga flaggskepp.

Mitt egna intresse för melodifestivalen har alltid varit stort. Trots att jag ibland missat några deltävlingar så läser jag allt som har med tävlingen att göra. Det kvittar om man är mello-nörd eller bojkottar hela kalaset, oavsett så har alla en åsikt om något. I sex veckor framöver så kommer det finnas något annat att diskutera som inte är pandemi eller väder.

Inget stoppar Sveriges fest

I år var tanken att mello-tåget skulle rulla och besöka en ny stad varje lördag men för tre veckor sedan fick SVT tänka om. De tre första deltävlingarna kommer sändas från Avicii Arena i Stockholm sedan kommer tävlingen hållas i Friends Arena.

För tävlingens skull gör det ingen större skillnad. Oavsett vilken arena som artisterna står i så är det ju showen på tv som ska charma tittarna.

Oscar Zia leder årets mellofest

SVT valde att förra året byta ut programledarna varje lördag. Det gav ny energi i tävlingen som blev ganska dyster utan publik. Men jag är inte förvånad över att det är Oscar Zia som ensam ska leda tävlingen i år. Han har själv tävlat tre gånger och förra året gjorde han succé som programledare ihop med Anis don Demina.

Farah Abadi ska agera sidekick. Hoppas hon får mycket tid i rutan. Hon levererar alltid som ett proffs med glimten i ögat.

Årets startfält

Om årets startfält säger jag som miss Sophie i ”Grevinnan och betjänten”, ”Same procedure as every year”. Det finns ju en begränsad andel av Sveriges artister som vill förknippas med mello. Att många tävlande återkommer är ingen överraskning.

Vi kommer få se Linda Bengtzing, John Lundvik, Anna Bergendahl och Malou Prytz oavsett om vi vill det eller inte. En rolig överraskning är att Anders Bagge ska vara med. Han imponerade stort på mig i tv-programmet ”Masked singer” och jag hoppas att hans bidrag kommer sopa mattan i den tredje deltävlingen.

Färgsprakande fest hemma vid tvn

Efter varje program kommer vi betygsätta alla låtar och hoppas att ni läsare vill vara med och tycka till.

På lördag 5 februari kl 20.00 på SVT 1 sänds första deltävlingen.

Jag hoppas på en färgsprakande, känslosam och tokig melodifestival, precis så som den ska vara.

Damma av era glittriga hattar, blås upp ballongerna och ställ fram snacksen.

NUUUUU KÖR VI!

Läsarfråga

Ska du se melodifestivalen i år?
101 röster

Årets artister i Melodifestivalen

Deltagarna i Melodifestivalen 2022
Deltagarna i Melodifestivalen 2022

Foto: Melodifestivalen/SVT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS