Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Melodifestivalen 2022: Artisterna som tävlar i deltävling 4

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Imorgon, lördag, är det dags för den sista deltävlingen av Melodifestivalen 2022. Det kommer bjudas på både rock, opera och hiphop. Anna Bergendahl som vann tävlingen 2010 ställer upp igen.

De tre första deltävlingarna av Melodifestivalen har arrangerats i Avicii Arena. Eftersom att arenan redan var bokad för Tomas Ledins konsert ”Ledin 70” så kommer den fjärde deltävlingen sändas från Friends Arena. Även semifinalen och finalen kommer sändas därifrån.

Först ut i startfältet på lördag är Anna Bergendahl som deltar för fjärde gången. 2010 vann hon hela tävlingen med låten ”This is my life”. I år ställer hon upp med bidraget ”Higher Power” som hon har skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren, Thomas G: son och Erik Bernholm. Samma grupp har även skrivit låtarna ”Ashes to Ashes” och ”Kingdom Come” som Anna tävlade med 2019 och 2020 i Melodifestivalen.

Rock och opera i startfältet

Rockbandet Lillasyster återvänder till Melodifestivalen. Efter succén med ”Pretender” 2021 där dom rockande göteborgarna gick till andra chansen är dom revanschsugna. Gruppen ställer upp med låten ”Till Our Days Are Over”. 

Duon Tenori är nya i tävlingen och består av två  etablerade tenorer inom operascenerna, Alexander Grove och Kalle Leander. Alexander Grove  har framfört över 60 operor och haft operettroller vid de största operahusen runtom i Europa. Kalle Leander är utbildad vid bland annat Operahögskolan i Stockholm och har sjungit på många ledande opera- och konserthus i Skandinavien. Tillsammans ställer dom upp i Melodifestivalen med bidraget ”La Stella”.

Ytterligare en debutant är Angelino som tävlar med bidraget ”The End”. Han beskriver sin musik som sin trygghet och har under de senaste åren gått från att skapa musik för sig själv till att under våren 2021 släppa EP:n ”Livingroom Sessions”.

– I tider som dessa är det extra viktigt att hitta nya sätt att dela glädje, sorg eller smärta. Musiken har aldrig varit viktigare eller spelat en större samhällsnytta, säger Angelino.

Hiphop-duo och Eurovision-låtskrivare i tävlingen

Sami Rekik och Ali Jammali har tillsammans hiphop-duon MEDINA och tävlar med bidraget ”In i dimman”. Med 200 miljoner streams har dom toppat hitlistorna med låtar som ”Miss Decibel” och ”Där palmerna bor” .  Ali är debutant i Melodifestivalen men Sami har varit med både som låtskrivare och artist tidigare. Senast han deltog var förra året tillsammans med Wahl och låten ”90-talet” som blev en stor hit.

Våren 2020 debuterade Malin Christin som artist med låten ”Salt i såren” tillsammans med Myra Granberg. Malin är ingen nykomling på musikscenen utan hon har hunnit arbeta som låtskrivare med både svenska och internationella artister. Hon var även med och skrev Maltas bidrag  till Eurovision Song Contest  2021. Med bidraget ”Synd om dig” debuterar hon i Melodifestivalen.

Sist ut i tävlingen på lördag är Klara Hammarström. Hon har medverkat två gånger tidigare, senast 2021 med ”Beat of Broken Hearts” som tog sig till final. I år tävlar hon med låten “Run to the Hills”.

Deltävling 4 sänds från Friends Arena i Stockholm, lördag 26 februari kl 20.00 på SVT 1.

Startfältet i deltävling 4

Anna Bergendahl

1. Higher Power

Anna Bergendahl

Text & musik: Anna Bergendahl, Erik Bernholm, Thomas G:son, Bobby Ljunggren

Lillasyster

2. Till Our Days Are Over

Lillasyster

Text & musik: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand

Malin Christin

3. Synd om dig

Malin Christin

Text & musik: Oliver Heinänen, Jonathan Lavotha, Malin Christin

Tenori

4. La Stella

Tenori

Text & musik: Sarah Börjesson Wassberg, Kristian Lagerström, Bobby Ljunggren, Dan Sundquist, Marcos Ubeda

Medina

5. In i dimman

MEDINA

Text & musik: Ali Jammali, Dino Medanhodzic, Sami Rekik, Jimmy “Joker” Thörnfeldt

Angelino

6. The End

Angelino

Text & musik: Julie Aagaard, Angelino Markenhorn, Thomas Steengaard, Melanie Wehbe

Klara Hammarström

7. Run To The Hills

Klara Hammarström

Text & musik: Julie Aagaard, Klara Hammarström, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov

Foto: SVT/Melodifestivalen

Läsarfråga

Vem vill du ska gå vidare till final från deltävling 4?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS