Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Melodifestivalen 2022: Artisterna som tävlar i den andra deltävlingen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

I lördags drog Melodifestivalen 2022 igång. Under den första deltävlingen uppstod problem med mello-appen men inför lördagens sändning ska den fungera igen. På scen står bland annat John Lundvik som vann tävlingen 2019.

Förra veckans app-kaos

När mello-appen började krångla under den första deltävlingen så fick de nya tävlingsreglerna slopas. Appen spelar nämligen en stor roll i själva omröstningen. I år får tittarna fem nya röster i appen inför varje röstningsomgång.

I den första omgången går det bidrag som fått flest röster vidare till final. I den andra omgången baseras resultatet på hur olika åldersgrupper röstat i appen och via telefonröstning. Den poängutdelning som skulle skett under kvällen fick tas bort. Under den andra deltävlingen kommer det bli premiär för det nya upplägget.

– Vi har åtgärdat felet och känner oss trygga med att appen kommer att fungera på lördag. Nu laddar både vi och tävlande artister inför lördagens deltävling och vi ser fram emot att ge publiken ett spännande, roligt och fullspäckat program, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen 2022.

Tre nykomlingar i tävlingen

På lördag gör Tone Sekelius debut i Melodifestivalen. Hon kommer bli historisk som den första transpersonen i tävlingen. Hennes bidrag ”My Way” beskrivs som en samhällskritisk låt med uppmaningen att tro på sig själv, gå sin egen väg och våga stå för den man är.

Artisten Samira Manners gör sitt första uppträdande i Melodifestivalen med bidraget ”I want to be loved”. Även gruppen Browsing Collection, med sin svängiga och metalinfluerade punkrock, gör debut i tävlingen med bidraget ”Face in the crowd”.

Mello-vinnare i startfältet

I den andra deltävlingen ställer sig John Lundvik åter på Melodifestivalens scen. Han tävlade senast 2019 med låten ”To late for Love” och tog sig hela vägen till Eurovision Song Contest. I år tävlar han med låten ”Änglavakt” som handlar om vänskap och kärlek i vått och torrt.

Ett annat välkänt ansikte i Melodifestivalsammanhang är Alvaro Estrella. Han har tidigare medverkat som bakgrundsdansare och tävlat själv som artist två gånger. I år tävlar han med bidraget ”Suave”.

Artisten LIAMOO som vann svenska idol 2016 har hunnit med att tävla i Melodifestivalen två gånger tidigare. Han öppnar lördagens tävling med bidraget ”Bluffin”.

Lisa Ajax ställer upp för fjärde gången och i år tävlar hon tillsammans med artisten Niello i duetten ”Tror du att jag bryr mig”.

Deltävling 2 sänds från Avicii Arena i Stockholm, lördag 12 februari kl 20.00 på SVT 1.

Bidrag i deltävling 2

Liamoo

1. Bluffin

LIAMOO

Text & musik: Ali Jammali, Dino Medanhodzic, Sami Rekik, Jimmy “Joker” Thörnfeldt

Niello & Lisa Ajax

2. Tror du att jag bryr mig

Niello & Lisa Ajax

Text & musik: Yvonne Dahlbom, Niklas “Niello” Grahn Linroth, Jesper Welander

Samira Manners

3. I Want to Be Loved

Samira Manners

Text & musik: Fredrik Andersson, Samira Manners

Alvaro Estrella

4. Suave

Alvaro Estrella

Text & musik: Joy Deb, Linnea Deb, Alvaro Estrella, Jimmy “Joker” Thörnfeldt

Browsing Collection

5. Face In The Crowd

Browsing Collection

Text & musik: Sandra Bjurman, Mimi Brander, Carolina Karlsson, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Jimmy Wahlsteen

John Lundvik

6. Änglavakt

John Lundvik

Text & musik: John Lundvik, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, Anderz Wrethov, Elin Wrethov

Tone Sekelius

7. My Way

Tone Sekelius

Text & musik: Tone Sekelius, Anderz Wrethov

Läsarfråga

Vem vill du ska gå vidare till final från deltävling 2?

Foto: Janne Danielsson, SVT/Melodifestivalen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS