Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mikaela är årets lucia i Kristdalabygden – samlar in pengar till Barncancerfonden

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

När vintermörkret kryper närmare så kommer ljusets drottning för att skänka hopp och glädje, ljus och värme i natursköna Kristdalabygden. Efter traditionell omröstning stod det klart att Mikaela Rönn är bygdens trettioåttonde lucia.

På måndagen den 5 december räknades rösterna för att utse Kristdalabygdens lucia 2022. När de giltiga rösterna hade räknats stod det klart att Mikaela Rönn fått flest röster efter en jämn omröstning. Mikaela Rönn utses därmed till bygdens trettioåttonde lucia.

Insamling till Barncancerfonden

Den nyvalda lucian överraskades i hemmet på måndagskvällen. En något chockad men väldigt glad tjej öppnade dörren när luciakommitténs Frida Björk knackade på för att överlämna gratulationer i form av blommor och choklad.

I samband med årets lucia så anordnas en insamling till det välgörande ändamål som Mikaela själv valt. Målet är att samla in minst 3 000 kr till Barncancerfonden före den 31 december.

“Jag vill skänka pengar till Barncancerfonden. Jag inte tycker att barn ska behöva uppleva något så hemskt som cancer. Så därför vill jag ge pengar till Barncancerfonden så att fler barn slipper vara sjuka och får en framtid”, säger Mikaela Rönn.

Välkomna alla till kyrkan

Tisdagen den 13 december blir det traditionsenligt luciafirande i Kristdala kyrka för första gången sedan 2019 efter pandemirestriktioner och ombyggnation av kyrkan då luciakommittén fick hitta andra lösningar.

“Det ska bli väldigt roligt att arrangera lucia i kyrkan igen efter några ovanliga år. Luciafirandet är en tradition i bygden sedan 1984 och det är härligt att få välkomna alla till kyrkan igen”, säger Frida Björk.

Vacker kröningsceremoni

IF Ariels luciakommitté arrangerar Kristdalabygdens lucia i samarbete med Kristdala samarbetskyrka och med tacksamt stöd från företag, föreningar och privatpersoner.

“Kyrkans kantor Marie-Louise Ohlsson har övat med tjejerna och ordnat med ackompanjemang så det kommer att bli en vacker kröningsceremoni av årets lucia. I luciatåget medverkar även Elina Jennersjö Norling som också var luciakandidat samt ett tiotal extra tärnor. Småluciorna Tilda Harju Jansson och Elsa Tingström och tomtenissen Ossian Nilzén kommer också att bjuda på sång under luciatablån. Vi är så glada att det är så många som vill ställa upp trots att vi i år bara hade två luciakandidater, säger Annicka Gunnarsson som hoppas att det blir fler luciakandidater nästa år.

FAKTA / MIKAELA RÖNN

Namn: Mikaela Rönn Familj: Mamma Erika, pappa Christoffer och syskonen Neo, Olivia, Teodor och Noa. Fritid: Umgås med mina vänner och familj. Framtidsdröm: Min dröm är att utbilda mig till frisör och driva en egen frisörsalong.

Vill du stötta Mikaelas insamling till Barncancerfonden?

Klicka här för att läsa mer om hur du kan hjälpa till. Varje krona gör skillnad!

FAKTA BARNCANCERFONDEN

  • Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige.
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn i åldern 1-14 år. 
  • 85 procent av barnen överlever och det är en stor ökning sedan Barncancerfonden bildades 1982. 
  • 70 procent av barnen får komplikationer efter sin sjukdom och behandling. 
  • Barncancerfonden är den största finansiären av barncancerforskning i Sverige.
  • Vi stödjer livsviktig forskning och ger stöd till cancerdrabbade barn och deras familjer både under och efter behandlingen. 

Foto: CT Foto

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS