Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Miljardavtal klart för färdtjänst och sjukresor i Kalmar län fram till år 2031

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“Totalt är det åtta företag som tilldelats uppdraget att köra Kalmar länstrafiks färdtjänst, sjukresor, resor till anpassad skola och närtrafik för åren 2026-2031”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

“Värdet på upphandlingen uppgår till cirka 910 miljoner krono under avtalstiden. Avtalen avser nya fordon och entreprenörer som ska köra trafiken. Trafikstart sker 1 januari 2026.”

“Upphandlingen har fokuserat på att säkerställa ändamålsenliga fordon som kommer att möjliggöra en stabil verksamhet och en god service för kunderna. Upphandlingen har främjat konkurrens och gett förutsättningar för även små och medelstora företag att delta. Samtidigt har miljökraven värnats genom att enbart tillåta 100 procent fossilfria drivmedel i fordonen”, skriver regionen.

“Upphandlingen omfattar 109 fordon där cirka 10 procent kommer drivas på förnyelsebar el och resterande del på HVO100. De trafikföretag som kommer att köra är Bergkvarabuss AB, Buss i väst AB, City Taxi Kronoberg, Flexbuss Sverige AB, Gamleby Taxi och buss AB, Nettotaxi AB, Nilsbuss AB och Växjö Safety Taxi AB.”

“Till dess avtalen signeras, i slutet på juni, löper en så kallad avtalsspärr. Det är den tid då det är möjligt att överklaga upphandlingsbeslutet”, skriver regionen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS