Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Missnöje med Postnord i Oskarshamn: “Delar inte ut post på det sätt de påstår”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

En av våra läsare hör av sig till redaktionen och berättar att han och många andra är missnöjda med Postnords postutdelning i Oskarshamn.

– De delar inte ut post på det sätt som de påstår att de gör.

– De dagar vi väl får post där jag bor, så kommer den mellan klockan 16 och 18 på kvällen. Minst en dag i veckan kommer inte postbilen till gatan. Vissa dagar kör postbilen ned för hela gatan och upp igen utan att lämna någon post i någon brevlåda.

“Varför?”

– Varför hoppar vår utdelare över att lämna post på vår gata? Det är tio hushåll på gatan och någon borde väl ha post varje dag? Bara för att vi kanske ligger sist på rundan är det inte okej att helt strunta i att dela ut vår post.

Läsaren som kontaktar Oskarshamns-Nytt vill veta hur det ligger till med utdelningen.

Inte nöjd med svaret

– Jobbar brevbäraren till ett visst klockslag? Och det som inte hinns med struntar man i den dagen? Eller måste de göra klart sin runda innan de får gå hem? Jag har ställt frågan till Postnord, säger personen, som använder sig av rätten att vara anonym.

Postnord svarade så här:

“Tack för att du kontaktat oss. Brevbärarkontoret delar ut allt samma dag som posten kommer till dem. Om du inte får post vissa dagar beror det på att det inte har funnits post som är adresserad till dig just den dagen. Är det så att det varit en försening från någon annan terminal i tidigare led så får inte vi den informationen eftersom brev inte bokförs under transport. Vilken tid du får din post beror på om du bor i början eller slutet av brevbärarens tur, det är därför svårt att ge ett exakt svar på när du kommer få just din post. Generellt gäller att du ska ha fått din post innan dagens slut. Jag avslutar nu ärendet och önskar dig en fortsatt trevlig dag.”

– De besvarar inte riktigt mina frågor tycker jag, säger läsaren.

Oskarshamns-Nytt söker Postnord för en kommentar.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS