Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna: Hur ska S, C och V korta väntetiderna inom BUP?

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”I dagsläget är det många barn och ungdomar som brottas med psykisk ohälsa. I Kalmar län har medarbetare och chefer inom barn- och ungdomspsykiatrin lyckats korta väntetiderna till det första besöket, däremot är väntetiderna till utredning och behandling oroväckande långa. I juli kunde ungefär tio procent av patienterna få vård inom den angivna tidsramen på 30 dagar”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Vid det kommande regionfullmäktigemötet den 28 september kommer Moderaterna att ta upp detta ärende.

– Jag är fullt medveten om att arbetet pågår för fullt inom förvaltningen för att på sikt få ner väntetiderna, men det är viktigt att den politiska ledningen stöttar och tar kommando. Regeringen kommer förstärka insatserna för barn och ungdomars psykiska hälsa med 100 miljoner kronor. Pengar som måste förvaltas väl, säger Malin Sjölander (M).

– Jag anser att regionmajoriteten (S, C och V) tydligt bör förklara för länets barn och ungdomar, men även deras anhöriga, vilka åtgärder de planerar att vidta inom politiken för att lösa problemen med de långa väntetiderna och om de överhuvudtaget har någon tidsplan de utgår ifrån. Men sedan vill jag också veta hur barn och ungdomar tas om hand i väntan på att de ska få både utredning och vård, säger Malin Sjölander.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS