Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna KU-anmäler Anders Ygeman (S) efter missvisande uttalande

ANNONS

SVERIGE

Moderaternas migrationspolitiske talesperson Maria Malmer Stenergard KU-anmäler integrations- och migrations­minister Anders Ygeman (S) efter ett missvisande uttalande om hur många personer som lever och arbetar i Sverige utan uppehållstillstånd. M anser att siffran Ygeman angett är missvisande låg enligt Expressen.

I en intervju i Sveriges Radios Studio Ett med anledning av att en efterlyst person påträffats hos Magdalena Andersson fick integrations- och migrationsminster Anders Ygeman (S) en fråga om hur stort det så kallade skuggsamhället är i Sverige, det vill säga, det parallella samhälle där människor lever och jobbar utan uppehållstillstånd.

”Polisen har väl efterlysningar på i storleksordningen 10 000 personer som vistas i landet. Så det är väl en sådan siffra man kan använda”, säger Anders Ygeman (S) i radioprogrammet.

KU-anmälan för missvisande information

Moderaternas migrationspolitiske talesperson Maria Malmer Stenergard anser att siffran är missvisande låg och KU-anmäler Anders Ygeman (S) så det inte bara går att förlita sig på antal efterlysta personer i landet.

”Den senaste officiella siffran, som har några år på nacken, visar ju på att det handlar om upp emot 50 000 personer. Men personer insatta i det här, som poliser och journalister, menar att det handlar om minst det dubbla”, säger Maria Malmer Stenergard till Expressen.

Måste se problemen

Moderaterna är kritiska mot hur regeringen arbetar med de problem som skuggsamhället medför.

”Man måste se problemen med skuggsamhället för att kunna lösa dem, och det gör inte regeringen trots att det bokstavligt talat står i deras egen farstu”, säger Maria Malmer Stenergard (M) till Expressen.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS