Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Det är kallt ute – därför avbröt en man samhällstjänsten: Skickas in i fängelsevärmen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Ett tidigare utdömt skyddstillsynsstraff med 80 timmars samhällstjänst omvandlas till ett fängelsestraff på två månader för en man i 25-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun.

“Det finns fog för att undanröja skyddstillsynen med samhällstjänst då NN allvarligt åsidosatt sina åligganden. En varning bedöms vara utan verkan. Skyddstillsynen med samhällstjänst ska därmed undanröjas och påföljden bestämmas till fängelse. Med beaktande av den hittills fullgjorda samhällstjänsten bestäms fängelsestraffets längd till två månader”, skriver tingsrätten i domen.

När den tidigare domen på skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar föll, så konstaterade rätten att tre månader hade dömts ut om fängelse hade valts som påföljd.

Dömd för knarkbrott

Det var i oktober 2021 som mannen dömdes för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Den dömde har bland annat sagt att han inte vill genomgå den behandling som frivården planerat – och han har inte visat något intresse för att genomföra den utdömda samhällstjänsten.

Han har dock genomfört 14 godkända timmar av den aktuella samhällstjänsten.

Mannen står under övervakning mellan oktober 2021 och oktober 2024. Han verkställde ett fängelsestraff under tiden han hade övervakning och fick villkorlig frigivning i juni förra året.

Övervakningen är förenad med en föreskrift om att han ska genomgå en drogavvänjande behandling, som frivården finner lämplig, och han ska lämna drogprover enligt vad frivården finner lämpligt.

Medelhög risk för återfall

Enligt Kriminalvårdens risk- och behovsbedömning har mannen en medelhög risk för återfall i kriminalitet.

I handläggarsamtal med frivården har han uttryckt att han inte ser något behov av att gå på det kriminalitets- och missbruksprogram som frivården planerat.

Han har sedan den villkorliga frigivningen inte visat intresse av att genomföra sin samhällstjänst.

Enligt Kriminalvården har han sagt att han har undvikit att utföra samhällstjänsten på grund av att det är kallt utomhus.

Genrebild: Freepik

+1
1
+1
0
+1
1
+1
20
+1
1
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS