Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nolan Zajak återvänder till IK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Backen Nolan Zajak, som fyller 28 år i augusti, kommer att göra comeback i IK Oskarshamn. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller över nästkommande säsong.

Han gjorde hela 31 poäng (fyra mål) på 52 grundseriematcher i Oskarshamn säsongen 2018/2019.

Sedan blev det tre målgivande passningar i kvalet, som slutade med att IKO fixade en SHL-plats.

Under den gånga säsongen gjorde vänsterfattade Nolan Zajak 58 poäng (tolv mål) på 44 matcher i Stavanger Oilers i Norge.

– Nolan besitter bra egenskaper i powerplay och är duktig på att sätta igång spelet. Det är något vi varit på jakt efter. Han har haft en jäkligt stark säsong i Norge och är redo för att på riktigt ta sig an SHL. Att han varit i IK förut ser jag som ett stort plus. Han känner till staden och vad föreningen står för, säger IKO:s general manager Thomas Fröberg till klubbens hemsida, https://www.ikoskarshamn.se/artikel/n42qak9jn-2egc1/nolan-zajac-gor-comeback

“Offensiv kraft”

Så här säger IKO:s huvudtränare Martin Filander till hemsidan:

– Nolan var i IK säsongen vi gick upp och om inte jag är helt fel på det var det hans första säsong i Europa. Det är alltid en anpassning när det kommer till att lira på en större rink, men han har visat att han klarar av det. Vi har tittat på honom noggrant och ser honom som en offensiv kraft vi behöver på backsidan. Han gjorde 58 poäng som back i Norge och det visar vilken typ av spelare han är.

– Han har sina styrkor i det offensiva och blandar ett bra spelsinne med bra skills. Han är inte så stor men har ett sätt att röra sig på som gör att det inte syns i hans defensiva arbete. Han har visat att han håller hög nivå och nu är det en bra tid för honom att visa det i SHL, säger IKO-tränaren till hemsidan.

Den 178 centimeter långe och 82 kilo tunge kanadensaren Nolan Zajak, som har brodern Travis Zajak i NHL-klubben New Jersey Devils, spelade bland annat i AHL och ECHL innan han kom till den europeiska hockeyn för snart två år sedan.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS