Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nu finns stenormen Rocky på Oknö: Hoppas att den ska växa sig lång under sommarlovet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OKNÖ

Intill havet på Oknövägen, mellan Seglarvägen och Rotholmsvägen hittar du numera stenormen Rocky. Initiativtagaren Jenny Kassell har påbörjat projektet och satt upp en skylt med instruktioner om hur barnen som besöker Oknö under sommarlovet kan få ormen att växa.

I ett inlägg i vår Facebook-grupp Mönsteråsgruppen har initiativtagaren Jenny Kassell delat med sig av en rolig aktivitet för barnen att ägna sig åt under sommarlovet. Det handlar om stenormen Rocky på Oknö som under sommaren förväntas växa och bli allt längre och längre.

Hur kom du på idén?

“Jag såg någon som gjort något likande i USA på Pinterest och ville då köra nåt liknade här hemma. Jag har tidigare gjort en reflexjakt här på Oknö (som finns kvar) som under halloween hade en extra rundtur upp på vår trädgård där vi gått all in Halloween. Men nu under sommartiden så går det inte att gå reflexjakten och då ville jag göra något annat och då blev det en stenorm. Anledningen till att jag gör detta är flera. Den största anledningen är att jag vill skapa något som gör att man kommer ut i naturen. Det är gratis och passar alla, samt att man kan göra det när man vill, hur man vill”, säger Jenny Kassell och fortsätter:

“Som just stenormen tänker jag kan bli en kul aktivitet som man kan dela upp. Hitta stenen, måla stenen, lämna stenen. Vill man kan man ju göra en rolig aktivitet av alla de tre stegen. Ibland är det de enkla som är det bästa. Och så får jag vara kreativ, som jag älskar att få vara. Jag hoppas att fler ser detta som en kul grej. En regnig dag i sommar är det ju perfekt att måla stenar och förhoppningsvis växer den så att det finns nya spännande stenar att titta på varje gång man kommer ut”, säger Jenny Kassell.

Superkul grej

Initiativet med stenormen har redan fått många stöttande likes och glada kommentarer i Mönsteråsgruppen.

“Superkul grej! Hoppas han blir lång!”, skriver en användare i gruppen.

“Men åå så himla roligt, ska absolut lägga dit 2 med barnen”, skriver en annan i en kommentar.

Stenormen Rocky har fin utsikt över Mönsteråsviken från Oknövägen.
Stenormen Rocky har även en egen hashtag i sociala medier.
Hitta en sten, måla den med valfritt motiv och lägg dit den för att Rocky ska växa.
En lite mask med en blomma på en av stenarna.
Stenormen Rocky
En grön liten filur på en annan sten.

Foto: Privat

+1
16
+1
3
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS