Ny förlust i Örebro: IK Oskarshamn tappade en 1-0-ledning

ÖREBRO – IK OSKARSHAMN 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)

Tekningar: 36–27.

IK Oskarshamn ledde med 1–0 borta mot Örebro på lördagseftermiddagen.

Men hemmalaget vände på det hela och vann med 4–1.

IKO väntar alltjämt på sin första vinst i Örebro i SHL-sammanhang.

”Bönderna från Småland” rivstartade dock på ett härligt sätt och tog ledningen efter 3 minuter och 26 sekunder i den första perioden.

Patrik Karlkvist styrde in sitt andra mål för säsongen (Juuso Riikola och Ahti Oksanen spelade fram).

Glädjen blev dock kortvarig.

Robert Leino kvitterade 59 sekunder senare (ett styrningsmål som påminde om Karlkvists fullträff).

Samme Leino gjorde även 2–1 då uret hade tickat fram till 18:12 i inledningsperioden (powerplaymål, spel fem mot fyra).

Emil Larsson gjorde 3–1 efter 1 minut och 43 sekunder i slutperioden.

4–1-målet (Christopher Mastomäki) kom i tom kasse, då IKO hade tagit ut målvakten (Tim Juel) och pressade på för en reducering.

”Örebro var starkare i några avgörande moment runt målet”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER TILL CMORE

– Det var en jämn match, tycker jag. Men Örebro var starkare i några avgörande moment runt målet. Det kändes ändå okej att ligga under med ett mål inför sista. Men vi gav bort ett otroligt löst mål i tredje perioden, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till Cmore.

Han konstaterade också att IKO spelade bra efter att laget hade dödat de fyra tvåorna i andra perioden.

– Då satte vi pucken på tejpen och hanterade passningsspelet mycket bättre. Anfallen blev längre. Där var vi på väg att växa in i matchen. Därför blev det lite ridå i början av tredje perioden när de satte trean, sa Martin Filander till Cmore.

Han slog också fast att puckspelet var aningen sämre jämfört med de två inledande matcherna (5–4-seger efter straffar hemma mot Växjö och 2–1-vinst efter förlängning hemma mot Brynäs).

Det finns onekligen förbättringspotential, betonade IKO-tränaren i Cmore-intervjun.

IKO möter Frölunda på hemmais på torsdag.

Här är SHL-tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Tim Juel. Första matchen för säsongen. Gjorde en bra insats mellan stolparna. 91,49 i räddningsprocent.

** Patrik Karlkvist. 26 mål och 26 målgivande passningar förra säsongen. Nu har han redan gjort två mål, efter tre matcher.

* John Dahlström. Kämpar och sliter. Bra jobb i boxplay.