Ny seger för IF Stjärnan: Femetta i derbyt borta mot Fårbo FF

FÅRBO

Det blev en femetta för Fårbo FF i hemmapremiär och derbyt – i baken.

IF Stjärnan var för tunga och spelskickligare och vann ganska komfortabelt med 5-1.

– Jag är helnöjd med matchen och vi var väl närmare både 6-1 och 7-1 än vad Fårbo var 5-2, sa Stjärnans tränare, Stefan Carlsson.

Stjärnan gjorde processen kort, satte full fart framåt från början. 1-0 efter tre minuter och 2-0 efter nio minuter.

Spiken kom efter 20 minuter när Emil Ulmborg missade en perfekt vänsterhörna med huvudet. Bollen tog istället på huvudet på Fårbos högerback, som satte bollen klockrent i eget mål.

”För tunna”

– Vi är för tunna och är inte samspelta. Dessutom många unga spelare som har en hel del kvar att lära, sa FF-tränaren, Kent Niklasson.

– Stjärnan har mer rutin i laget och var bättre än oss ikväll. Tyvärr saknade vi en forward plus att den andre forwarden gick sönder redan i första halvlek. Vi fick ingen press på Stjärnan.

Fårbo hade i princip ingen målchans i första. Oskar Wimelius fick iväg ett skott från vänsterdelen av straffområdet men bollen gick flera meter utanför.

Stjärnan å sin sida kunde ha gjort några till, bland annat när FF-målvakten och mittbacken stod och drällde med bollen så Emil Ulmborg blev helt ren men la bollen mitt i famnen på Rasmus Ek.

Även i andra halvlek drog Stjärnan på för fullt framåt. Jesper Fransson kom fram på vänsterkanten, bröt in och drog båda backarna, spelade snett inåt bakåt till Emil Ulmborg som bara hade att lägga in bollen i målet.

Fårbo fick utdelning efter 55 minuter. En frispark från högerkanten som Victor Hällblad skruvade med vänstern. I sig ingen omöjlig boll. Stjärnankeepern, Daniel Persson tog bollen i bröstet men tappade in den via stolpen.

Slutresultatet, 5-1, satte Christoffer Nilsson på straff efter 88 minuter. Sebastian Karlsson var igenom men fälldes.

Stjärnan hade ytterligare två jättechanser innan slutsignalen.

”Stabilare lag”

I hemmalaget handlar mycket om bröderna Hällblad. Mittbacken Daniel, David på mitten och unge Victor som ytter/forward.

Stjärnan har ett stabilare lag med mer rutin och bättre organisation i spelet. Sebastian Karlsson är en gedigen spelmotor. Jesper Fransson på vänsterkanten, Emil Ulmborg framåt och mittbacken Christoffer Nilsson som styr spelet verbalt med Adnan Smajic framför som spelfördelare.

Stjärnan har full pott på de två inledande matcherna.

– Det känns jätteskönt, sa Stefan Carlsson med ett snett leende.

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Div 5 NÖ

Fårbo FF – IF Stjärnan 1-5

Mål, Fårbo: Victor Hällblad. Stjärnan: Emil Ulmborg 2, Jesper Fransson 1, John Tedesäter 1, Christoffer Nilsson 1.

Stjärnan fick, återigen, jubla. ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN