Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ny trepoängare avslutade en fin Ruda IF-vecka

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

HOSSMO/OSKARSHAMN

Ruda IF har haft en bra vecka. Segern mot Smedby i måndags följdes upp med en ny bortavinst mot Hossmo.

 Jag var lite orolig inför den här veckan, det är inga lätta matcher, men nu står vi här med sex poäng, säger Thobias Eriksson – en mycket nöjd Rudatränare.

Ruda började bäst och planen att trycka ner Hossmo långt på egen planhalva med långa bollar ut mot hörnflaggorna fungerade perfekt. Hemmalaget hade svårt att ta sig ur Rudapressen och gästerna skapade en del bra möjligheter, men närmre än ett stolpskott kom man inte.

– Det var ju oerhört varmt så en vattenpaus var inlagd och efter den tappade vi lite och sedan var sista kvarten innan paus absolut inte bra, säger Thobias Eriksson.

– Vi började dribbla mer och då tappade vi boll, laget blev långt och backarna fick jobba en hel del, så nej, totalt sett var det ingen höjdarhalvlek.

Obefogad oro

Inför den andra halvleken var Eriksson lite orolig för att Hossmo hade hittat någon smart taktik mot Ruda, men oron visade sig vara obefogad.

Thobias Eriksson gjorde däremot ett lyckat drag när han bytte in Christoffer Karlsson som forward och satte ut Robin Almqvist på kanten.

– Bara fem minuter in så gjorde Christoffer Karlsson 1-0, så det där var bra coachning, skrattar Thobias Eriksson.

Efter knappt tjugo minuter fick Robin Almqvist en fin genomskärare, kom i ett halvt friläge och skickade in 2-0, och tio minuter senare drog Victor Johnsson definitivt ner rullgardinen förr Hossmo när han nickade in en hörna.

Ruda hade ännu en boll inne, men målet blev bortdömt för offside så slutresultatet skrevs till 3-0 i Rudafavör.

– I andra halvlek är det vi som bestämmer, de hade inte mycket till eget spel så till slut vinner vi både komfortabelt och rättvist.

“Ganska nöjd”

– Sex poäng på två bortamatcher mot Smedby och Hossmo, plus vinst i cupen förra torsdagen, då kan man inte annat än vara ganska nöjd, sammanfattar Thobias Eriksson.

Rudas lagmaskin fungerade väl och kollektivet ska hyllas, men Victor Johnsson och Emil Almqvist i försvaret ska ha extra beröm för fina insatser.

Nu väntar kvartsfinal i Smålandscupen på tisdag. Hvetlanda GIF från den nordöstra fyran står för motståndet på Tallåsvallen i Ruda.

– Serien är ju prio ett naturligtvis, men nu har vi en semifinal i cupen inom räckhåll och vi möter ett annat division fyra-lag, så det är klart att vi siktar på vinst, avslutar Thobias Eriksson.

TEXT

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS