Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nye IKO-backen: ”Jättekul att få chansen”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Victor Aronsson, den inlånade backen från Almtuna, blev utsedd till IK Oskarshamns bäste spelare i matchen mot Skellefteå.

Det var välförtjänt.

27-åringen gjorde ett mål och agerade mycket lugnt och stabilt.

Oskarshamns-Nytt pratade med honom strax efter slutsignalen.

Du måste vara nöjd med din insats?

– Det kändes betydligt bättre i dag. I bortamatchen mot Frölunda i tisdags var jag nog tagen av stundens allvar, lite grand. Samtidigt var det en väldigt tuff förstauppgift.

– Jag vill också passa på att berömma Henke (Henrik Nilsson), som jag spelar med. Han hjälper mig mycket – och vi pratar en hel del om hur vi ska lösa olika situationer.

Du spelar med ett stort lugn. Är du i ditt livs form, med tanke på poängskörden i Almtuna (tre mål och tolv målgivande passningar) och den fina starten här i Oskarshamn?

– Mitt livs form vet jag inte. Det var en bra match i dag – men jag känner fortfarande att det finns fler nivåer i mitt spel. Det är det som jag får jobba för varje dag framöver.

Du gjorde ett snyggt mål. Berätta…

– Formationen innan hade gjort det väldigt bra. Så kom jag in – och fick pucken. Forwarden kom upp ganska bra i skottlinjen på mig, så jag försökte egentligen bara hitta en lucka för att komma förbi, så att inte skottet skulle täckas bort. Sedan var det mycket trafik framför kassen. Jag tror inte att målvakten såg pucken. Den satt verkligen fint.

Vad tycker du annars om matchen?

– Vi startade inte jättebra. Vi slarvade mycket med pucken och hade inte den rätta åkningen. Sedan jobbade vi oss in i matchen. Vi skapade många lägen, sedan fick vi psykologiskt jobbiga mål emot oss. Det var ändå starkt av oss att komma tillbaka i tredje perioden.

Ni gjorde en bra match och förtjänade att vinna. Men det är märkligt att bottenlag nästan alltid har det där lilla extra oflytet…

– Det blir kanske att man tänker någon sekund extra, istället för att gå på intention.

Hur ser du på fortsättningen?

– Personligen försöker jag bara ta dag för dag. Jag har precis kommit in i laget. Vi har absolut ett jobbigt läge – men samtidigt försöker vi ta match för match. Vi ska göra allt för att utvecklas hela tiden.

Och du är kanske på väg att spela till dig ett kontrakt i IKO framöver?

– Så långt fram tittar jag inte. Nu tar jag bara en match i taget. Det är några matcher kvar i serien – och sedan får vi se hur allt utvecklar sig.

Vad talar för att Oskarshamn spelar i SHL även nästa säsong?

– Oskarshamn har ett grundspel som man tror väldigt hårt på. När vi spelar efter de principerna, så är vi väldigt bra. Det är det vi pratar om varje dag – att vi ska hålla oss till vår matchplan och vårt spel.

– Spelar vi så, kan vi hota vilket lag som helst i den här ligan. Vi måste tillbaka till grunderna hela tiden.

I Almtuna var du med och mötte topplagen i allsvenskan. Hur bra är de jämfört med IKO?

– Det är jättesvårt att säga.

Hur bra är Björklöven, då?

– Björklöven är bra. De har väldigt bra fart i spelet – och de spelar med god puckkontroll också. Det är absolut ett bra lag. Det är bra lag i toppen av allsvenskan.

Sedan är det ju inte helt kört för Oskarshamn än. Det finns åtminstone en teoretisk chans att undvika kvalspel.

– Absolut, så är det.

Hur kändes det när du fick chansen att spela i Oskarshamn?

– Ja, det var jättekul att få chansen att komma hit och spela SHL-hockey igen. Det är ju det som man drömmer om (han har lirat i SHL med Karlskrona tidigare). Jag vill spela på en så hög nivå som möjligt. Samtidigt har Almtuna en jobbig situation också. Så det känns lite kluvet. Men chansen dök upp och då tog jag den.

Du har kommit in i laget på ett bra sätt?

– Ja, det tycker jag. Det är bra gäng – det är glada miner, vilket är väldigt viktigt för fortsättningen på säsongen. Några av spelarna har jag spelat med tidigare. Det gör ju att det känns lättare, sa Victor Aronsson.

Victor Aronsson, den inlånade backen från Almtuna, imponerade hemma mot Skellefteå under torsdagskvällen. Foto: Pierre Stjernfeldt

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS