Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

O-Ringens generalsekreterare hoppar av: ”Tungt”

ANNONS

OSKARSHAMN

Linda Tufvesson, generalsekreterare för O-Ringen Smålandskusten som ska arrangeras i Oskarshamn 2023, väljer att avsluta sitt uppdrag.


”Linda Tufvesson rekryterades 2019 för uppdraget att projektleda O-Ringen Smålandskusten, och hon har arbetat på plats i Oskarshamn sedan förra hösten. Under våren flyttades dock arrangemanget fram ett år i tiden på grund av coronapandemin, och Linda och organisationen har sedan dess varit korttidspermitterade”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande på måndagen.

”Därför väljer jag att kliva av”

– Att få gå in och leda ett O-Ringen är en dröm som gick i uppfyllelse. Det har varit en fantastisk tid och otroligt roligt att arbeta med arrangemanget. Samtidigt har det varit ett tungt år och det tar på både energin och motivationen att gå permitterad under lång tid, och därför väljer jag att kliva av. Jag hoppas att jag kan vara kvar i projektet som funktionär i en eller annan form, säger Linda Tufvesson.   

”En ny projektledare/generalsekreterare kommer att rekryteras internt från antingen O-Ringens fasta organisation eller ur föreningarna i regionen, under nästa höst. Under tiden kommer en person ur föreningskommittén leda projektet, men det är inte klart vem.”

 – Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Linda så vi tycker självklart att det är tråkigt att hon inte kommer vara kvar, men har full förståelse för hennes beslut. Vi tackar Linda för hennes engagemang och det arbete hon lagt ner i O-Ringen Smålandskusten 2023, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

Morgan Olsson, som är kommunens samordnare för O-Ringen, säger att arbetet går enligt plan med tanke på att arrangemanget flyttats fram ett år i tiden.

”Legat på is”

 – Arbetet har legat lite på is på grund av pandemin men vi är i fas och har ett antal viktiga delar på plats, som avtalet för campingen i Döderhultsdalen och nu i september har avtalen med de stora markägarna skrivits under.

Det var i april som beslutet togs att flytta fram O-Ringen ett år i tiden, på grund av coronapandemin.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS