Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OKG får högsta betyg av SSM: ”Stolt och glad”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SIMPEVARP

Strålsäkerhetsmyndighetens årliga utvärdering av kärnkraftsverksamhetens grundläggande krav på strålsäkerhet vid OKG har fått gott betyg. ”Jag är både stolt och glad över det här kvittot på att alla medarbetares insats verkligen ger resultat”, säger Johan Lundberg, VD för OKG.

Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, genomför varje år en utvärdering av hur väl svensk kärnteknisk verksamhet, som kärnkraftverk, uppfyller grundläggande krav på strålsäkerhet. Granskningen av strålsäkerheten i själva verksamheten gavs delbetyget God, vilket är en höjning till det högsta möjliga betyget från förra året. Det är också det högsta som getts till ett kärnkraftverk i aktiv drift i Sverige.

”Jag är både stolt och glad över det här kvittot på att alla medarbetares insats verkligen ger resultat. Strålsäkerheten kommer alltid i främsta rummet och tillsammans har vi alla bidragit till detta”, säger Johan Lundberg, VD för OKG i ett pressmeddelande på torsdagen.

Sporrar att bli än bättre

OKG fick också betyget Tillfredsställande som helhet, vilket är det näst högsta betyget. Det är på samma nivå som de fyra senaste åren. Utvärderingen sker dels genom en granskning av anläggningen, dels genom en granskning av verksamheten, och det leder till en samlad bedömning av hur strålsäkerhetsarbetet uppfyller gällande regler och krav.

”Vi har en anläggning, O3, i drift, som ger Sverige inte bara stora mängder fossilfri el, utan bidrar med en rad systemtjänster för stabiliteten i det svenska elsystemet. Samtidigt monterar vi ner och river våra stängda anläggningar O1 och O2. En väl genomförd nermontering är en förutsättning för möjligheten att bygga ny elproduktion på OKG”, säger Johan Lundberg och avslutar:

”Vi kommer att bidra till det svenska elsystemet med fossilfri el för lång tid framöver, det här sporrar oss att fortsätta bli än bättre”

Johan Lundberg, VD OKG AB
Flygbild över kärnkraftverken på Simpevarpsön
Simpevarpshalvön utanför Figeholm. Foto: OKG AB

Foto: Uniper Sverige (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS