Peiman Eliassi: ”Jag lider med alla inom klubben”

Peiman Eliassi: ”Jag lider med alla inom klubben”

2020-03-21 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK befinner sig, som bekant, i en ytterst svår situation på det ekonomiska planet. OAIK-stjärnan Peiman Eliassi säger så här efter lördagens 1-0-seger i träningsmatchen borta mot Lindsdal:

”Jag lider med alla som jobbar inom klubben.”

”Situationen är som den är, det är bara att acceptera allt som händer inom OAIK och i andra klubbar. Tyvärr är det inget som vi kan påverka.”

”Det påverkar oss”

”Jag tror ärligt att många av spelarna går och tänker på vad som händer. Om serien ens blir av och i sådana fall när? Det påverkar oss spelare. Det är inget som man kan dölja, speciellt inte under dagens match, där vi gjorde en jättedålig insats, enligt mig”, säger Peiman Eliassi.

I dagsläget vet ingen hur det ska gå med klubbens representationslag.

Och det finns inget spikat datum ännu för seriepremiären i division 1-serien. Men klubbarna i ettan vill dra igång serien i mitten av maj. Det återstår att se vad förbundet säger.

OAIK:s mål mot Lindsdal gjordes av Oskar Stejdahl.

Febrila aktiviteter pågår för att rädda OAIK:s blödande ekonomi.

”Gensvaret från er oskarshamnare, vårt hockeylag i staden, och svartvita hjärtan över hela Sverige har varit stort och ingjutit energi”, skriver OAIK i ett inlägg på Facebook på lördagskvällen.

Det var i torsdags som det blev officiellt att klubbens verksamhet är hotad, på grund av coronakrisen.

”Vi har en oviss och lång väg att vandra. Men all stöttning, stor som liten, visar att föreningslivet berör och sammanför oss människor. Tillsammans ska vi fixa det här”, skriver föreningen.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

OAIK:s bollgeni Peiman Eliassi. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Dela gärna artikeln: