OAIK-tränaren efter kvällens förlust: ”Nu handlar det om att klara kontraktet”

SKÖVDE/OSKARSHAMN

Skövde AIK besegrade Oskarshamns AIK med 4-1 (1-0) på onsdagskvällen.

”Den här filmen har vi sett förut. Vi behöver inte ha någon videoanalys efteråt. Det är samma grejer vi åker på, i match efter match”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

Oskarshamns AIK inledde dock bra och var spelförande. Hemmalaget arbetade sig in i matchen och 1-0-målet kom i den 20:e minuten, efter slarv i OAIK:s försvarsspel. Skövde tog sig igenom för lätt.

”Sätter oss själva i skiten”

”Ja, vi sätter oss själva i skiten. Det där har vi sett många gånger. Det känns tufft. Vi lär oss inte av våra misstag. Det kunde ha studsat vår väg, men vi kladdar för mycket med bollen”, säger OAIK-tränaren.

Annars hade OAIK goda intentioner framåt, även om udden saknades.

Det blev i alla fall farligt flera gånger då Anton Agebjörn skickade in sina fina inkast i straffområdet.

Och André Reinholdsson var nära att kvittera i den 38:e minuten, då han vände bort en försvarare och sköt med vänstern. Bollen strök ribban.

Under den första halvan av den andra halvleken väntade vi på kvitteringen. OAIK lirade kreativt och det kändes som att utdelningen skulle komma när som helst.

Men, nej, det var inte Oskarshamns kväll. 2-0 kom i den 73:e minuten.

Ludvig Holmertz reducerade förvisso i den 84:e minuten, efter en fin prestation på vänsterkanten. Hemmalaget avgjorde dock fighten fem minuter senare, med ett frisparksmål som gick in via muren.

”Bara att lyfta på hatten”

4-1-målet kom på stopptid.

”Skillnaden mellan Skövde AIK och Oskarshamns AIK är att Skövde har fått energi via sina nyförvärv under sommaren. De har fått in klassanfallaren Amar Mushin (som gjorde två mål ikväll), som levererar direkt. Där har vi den stora skillnaden mellan lagen. Hans 1-0-mål var fantastiskt fint och sedan var han framme och högg bra och gjorde 2-0. Det är bara att lyfta på hatten”, säger Agim Hasani.

Ni har inte möjlighet att ta in fler spelare?