Oskarshamns AIK tog en efterlängtad vinst: ”En otroligt skön seger”

Oskarshamns AIK vände 0–1 till seger med 2–1 hemma mot Tvååkers IF under lördagseftermiddagen.

Det var den första vinsten i serien sedan trepoängen mot Lund den 22 augusti (3–2).

Därmed är OAIK uppe på åttonde plats i söderettan efter 18 omgångar.

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytt pratade med kvitteringsskytten André Reinholdsson strax efter slutsignalen.

– Det var precis vad vi behövde. Att vi lyckades vända 0–1 till 2–1, det ger oss kraft, sa han.

André Reinholdsson.

Hur gick tankarna när Tvååker tog ledningen?

– Vi kom från ett väldigt farligt anfall. De fick en spelvändning och jag hann knappt uppfatta hur det gick till – men det kändes inte som ett välförtjänt mål. Jag tycker att vi kontrollerade matchen. Vi spelade bra fotboll idag och vi förtjänade nog en 2–0-ledning redan efter första halvlek.

De första 45 minuterna förblev mållösa – gästernas ledningsmål kom under inledningsfasen av den andra halvleken.

Men OAIK replikerade snabbt. Kvitteringen kom efter ungefär en timmes spel – och fem minuter senare stod det helt plötsligt 2–1, efter mål av André Reinholdsson och Oskar Stejdahl.

”Bara att sätta dit den”

– Vi är starka i andra halvlek. Det har vi visat i flera matcher. Det visade vi idag också. En otroligt skön seger, sa André Reinoldsson.

Här kvitterar André Reinholdsson.

Beskriv ditt mål…

– Flamur Dzelili och Oskar Stejdahl kombinerade sig fram på kanten och jag såg att backlinjen stannade. Det uppstod en yta mellan backlinjen och målvakten. Flamur hittade in med bollen helt perfekt – och det var väl bara att sätta dit den. Bollen träffade dock smalbenet, svarade André Reinholdsson och skrattade.

Hur ser du på fortsättningen för er?

– Det var det här vi behövde. En riktig kämpaseger. Vi jobbade hårt som ett lag i 90 minuter, plus tillägg.

– Jag hoppas att detta ger oss kraft framöver.

”Jätteskönt”

Vår tidning pratade även med OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

– Det känns jätteskönt, utbrast han.

– Vi har, sakta men säkert, haft en uppåtgående trend. Trots att vi har legat under i matcherna, så har vi kunnat lägga in en växel till i andra halvlek. Jag och killarna hade en bra känsla inför den här matchen.

– Givetvis var det förbannat tungt att ligga under med 0–1. Vi borde ha gjort ett eller två mål i första halvlek. Det förtjänade vi. Sedan kom deras ledningsmål. Då var det många tankar i huvudet. Lyckligtvis replikerade vi ganska snabbt. Vi kom runt på kanten på ett fint sätt, precis som vi har pratat om, och slog ett lågt inlägg. Vi vet ju att André är där inne i boxen.

Och känslan efter 2–1-målet var förlösande, berättade OAIK-tränaren.

OAIK-glädjen efter Oskar Stejdahls 2-1-mål.

”Krigade verkligen”

– Det var länge sedan vi tog ledningen. Trots att vi låg under, så kände jag att det var vår match från start till slut. Killarna krigade verkligen under de sista 20 minuterna för att behålla ledningen.

Agim Hasani är framför allt nöjd med lugnet i spelet – och att laget tog sig fram på ett metodiskt sätt.

– Det är bara den där lilla extra skärpan i straffområdet som vi har saknat under den andra halvan av den här säsongen. Hade vi haft 2–0 i halvtid idag, så hade matchen varit död.

– Då hade det kunnat rinna iväg istället.

– Vi gjorde det lite onödigt spännande. Vi sätter oss ofta i prekära situationer. I de tre senaste matcherna har vi dock löst det.

Hur ser du på fortsättningen?

– Nu tittar vi uppåt, svarade Agim Hasani och skrattade.

– Nej, jag skojar. Vi tar en match i taget. Vi vet att vi har sparkapital i killarna som finns vid sidan om: Peiman Eliassi, Malte Persson, Luka Dobrijevic och Olle Lindqvist. Det är inga dussinlirare. Skadeläget börjar ljusna.

– Så jag tror att vi kommer att nå upp till vår maximala potential igen.

Agim Hasani konstaterade att placeringen i serien har stressat honom lite grand.

”Förtjänar mer”

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har haft ett extra öga på lagen som är bakom oss i tabellen. Samtidigt känner jag någonstans att det är konstigt att vi är där vi är. Jag tycker att vi förtjänar mer. Ju mer erfarenhet de här killarna får, desto bättre kommer det att bli.

– Nu vann vi den här sexpoängsmatchen. Härnäst har vi Linköping på bortaplan (på onsdag). Det kommer många viktiga matcher för oss framöver. Kan vi behålla modet, och vara resoluta i vårt försvarsspel, så tror jag att det kommer att gå bra i höst, sa Agim Hasani, som är nöjd med hela laget efter den sköna segern.

Flamur Dzelili, som hade tre gula kort innan matchen, drog på sig ytterligare en varning och han är därmed avstängd i nästa match. Detta gäller även Maxime Sainte, som också drog på sig sin fjärde varning idag.