Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns BS avslutade med jätteförlust

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SKIRÖ/OSKARSHAMN

Oskarshamns Bandysällskap blev utskåpade av Skirö AIK i söndagens serieepilog. Det blev förlust med hela 2-14 (1-7) i bandyhallen i Vetlanda.

Och hemmalaget kunde ha gjort ett par mål till.

Tabellmässigt hade OBS inget att spela för. Sjätteplatsen var säkrad innan matchen började.

Däremot spelade Skirö för att avancera från tredjeplatsen och gå om Finspång till andraplatsen. Andraplatsen är i sig inte värd något när det gäller avancemang, utan det blir bara seriesegraren Jönköping som får kvala upp till allsvenskan.

Fick hjälp av Jönköping

Skirö fick hjälp av just Jönköping, som vann med uddamålet hemma mot Finspång. Både Skirö och Finspång slutar på 26 poäng, men Skirö har en betydligt bättre målskillnad och gick därmed upp till andraplatsen.

Det var klasskillnad på lagen ute på isen. OBS hängde inte alls med när Skirö satte fart. Hemmalaget hade bättre fart i allt och stundtals stod OBS-spelarna som rundningsmärken när Skirö elegant spelade sig förbi eller åkte sig fria.

Martin Andersson i OBS-målet hade i princip fullt upp i 90 minuter. Utöver målen hade Skirö sju skott på mål som Martin räddade.

Det kan jämföras med OBS två mål och sex skott på mål.

Den statistiken skvallrar ganska bra om hur spelet såg ut.

“Energilöst”

– Det var otroligt energilöst och tamt idag. Ingen ville göra grovjobbet utan Skirö kom igenom ganska enkelt.

– Vi hade inget som helst lagarbete idag utan det blev en massa soloåkningar som Skirö stängde till, säger OBS lagledare och sportchef, Per Folkesson.

Det fanns inget som Folkesson var glad över.

– Inget jag kan komma på nu. Vår målsättning var att vara med om de tre topplatserna. På papperet har vi ett så bra lag. Men vädermässigt har vi haft en skitsäsong med varmt väder och regn. Det har ju inte gett några optimala träningar. Sedan har de spelare jag räknat med skulle komma upp i högre nivå inte lyckats.

“För jävligt”

– Just nu känns det för jävligt att avsluta säsongen med en förlust med 2-14. Även om Skirö är ett bra lag så är vi betydligt bättre än så här, men då måste spelarna jobba och vara fokuserade, menar Folkesson.

Det var ingen i OBS som får godkänt.

– Vi är väl tjuriga några dagar men sedan är det bara att titta framåt och ta ny sats inför nästa säsong. Det skulle ju sitta bra med en riktig vinter, åtminstone med minusgrader, så vi kunde komma väl förberedda när serien drar igång, säger Per Folkesson.

OBS mål gjorde: Emil Starck och Fredrik Söderberg.

Text: Conny Blomander, Conny@oskarshamns-nytt.se

Tabell: https://www.elitrapport.se/stats/

Oskarshamn BK:s sportchef, Per Folkesson, var riktigt missnöjd efter förlusten med 2-14 borta mot Skirö i säsongsavslutningen. FOTO: PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS