Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommundirektör: “Kan inte göras i efterhand”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Kommundirektören Rolf Persson har nu skickat ett skriftligt svar till Eva Holm i Folkinitiativet.

Där står det att Oskarshamns kommun avslår Folkinitiativets begäran om att få ut de inlämnade namnlistorna i originalversion, för ändring, vilket vår tidning har berättat om tidigare.

“Kan höra av er”

”Den inkomna handlingen har sedan den inkommit till kommunen blivit allmän handling och kan därmed inte ges ut i originalform för att kompletteras”, står det under rubriken beslutsskäl.

”Ni som sökande har däremot rätt att ta del av handlingen på plats i stadshuset eller få en kopia av handlingen. Någon sådan begäran har dock inte gjorts, men om ni önskar får kopior på namnlistorna kan ni höra av er till kommunstyrelsens kansli”, skriver Rolf Persson.

Rätt personer

”I er begäran anger ni som motiv att få komplettera namnlistorna med namnförtydliganden. Sådana kompletteringar kan inte göras i efterhand av andra personer än de som skrivit under. Detta då man i sådana fall inte med säkerhet kan fastställa att det är rätt personer som har skrivit under med sina namnteckningar”, skriver kommundirektören i en kommentar.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Oskarshamns kommundirektör Rolf Persson. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS