Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

OSKARSHAMNS SJUKHUS: “Jag får signaler om oro för framtiden”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

”Kommer medarbetarna på Oskarshamns sjukhus få arbetsro för att bygga kontinuitet i verksamheten och i bemanningen? Det är en av frågorna som Jimmy Loord, regionråd för Kristdemokraterna, vill ha svar på när regionfullmäktige sammanträder på torsdag.

Frågan är ställd i en interpellation till Mattias Adolfson (S), som är ansvarigt regionråd för hälso- och sjukvård”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Det har varit en del turbulens och förändringar vid Oskarshamns sjukhus. Det har skapat oro. Jag får signaler inifrån verksamheten om oro för framtiden, något som även framkommit via medier. Kontinuitet och förutsägbarhet är oerhört viktigt för att både medarbetare och patienter ska känna trygghet. Därför vill jag ha tydliga besked från den politiska majoriteten om hur det kommer bli i Oskarshamn, säger Jimmy Loord.

Förbättra kommunikationen

I sin interpellation ställer Jimmy Loord ytterligare frågor. En handlar om hur den politiska majoriteten ska säkerställa att deras kommunikation med medarbetarna förbättras.

– En återkommande kritik från medarbetarna på Oskarshamns sjukhus under de senaste månaderna har varit brist på kommunikation och information. Många upplever att beslut tas över deras huvuden, utan att man tillfrågas eller ges en chans att få komma med synpunkter på tänkta förändringar. Den typen av ledarskap bygger inte något ömsesidigt förtroende utan riskerar tvärtom att skapa förakt. Jag hoppas att majoriteten tänker börja lyssna, säger Jimmy Loord.

+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS