Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns stadskärna fylls med kärleksfulla budskap inför Alla Hjärtans dag

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Den 14 februari firas Alla Hjärtans Dag i stora delar av världen. Enligt tradition så handlar dagen om att visa kärlek till andra. Inför dagen kommer Oskarshamns stadskärna att smyckas med kärleksfulla budskap. En del av utsmyckningen är redan på plats men arbetet fortsätter på måndag. “Då kommer bland annat kärleksbänken”, säger platsutvecklaren Titti Falk.

I dagarna pågår årets Alla-Hjärtans-utsmyckning i Oskarshamns stadskärna. Dekorationerna är en del i arbetet att skapa en attraktiv och föränderlig stadskärna där såväl invånare som besökare ska trivas och vilja tillbringa tid. En stadskärna med ett relevant utbud och en tilltalande utformning, är en viktig faktor för en stads utveckling och tillväxt, och inte minst en förutsättning för den lokala handelns fortlevnad.

Hjärtan med budskap

Stadskärnan fylls med konst från Oscarsgymnasiets estetprogram, kärleksfulla alster från kommunens förskolor. Hjärtan med budskap på olika språk är redan på plats för att sprida kärlek under helgen.

– Utsmyckningarna slutförs på måndag. Då kommer bland annat kärleksbänken från förra året att återigen pryda en central plats, för bästa kompisarna, familjen, eller kärleksparet att slå sig ner på, och kanske ta en selfie för att sprida kärlek på sociala medier, säger Titti Falk, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn AB.

Hjärtan med kärleksbudskap i Oskarshamn

Samverkan för utsmyckning

De säsongsinspirerade utsmyckningarna över året sker i samarbete mellan Oskarshamns kommun, Handel Oskarshamn och Attraktiva Oskarshamn. De kompletteras med härliga och kreativa inslag från barn på kommunens förskolor, samt elever på Oscarsgymnasiet.

– Lokala företag bidrar till att säkerställa både utveckling och kontinuitet genom att vara Centrumpartners, säger stadsarkitekten Erik Hjertqvist.

Hjärtan med kärleksbudskap i Oskarshamn
Hjärtliga budskap vid Flanaden i Oskarshamn

FAKTA / ALLA HJÄRTANS DAG

Alla hjärtans dag är en vanlig benämning i Sverige på Valentindagen, den 14 februari. Den kan i sin moderna form i Sverige härledas från amerikansk sed, men har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England och i en vårfest med rötter i antiken. Den 14 februari kallas också Sankt Valentins dag och vändagen.

Det har blivit en dag då man uttrycker kärlek till personer man älskar, särskilt en kärlekspartner, nära vänner och hemliga förälskelser. Det kan ske med fina ord, uppvaktning och gåvor. Källa: Wikipedia

Foto: Attraktiva Oskarshamn AB

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS