Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnspartiet: “Ge unga, gamla och ensamstående boenden för självkostnadspris”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

DEBATTARTIKEL

Ge unga, gamla och ensamstående boenden för självkostnadspris.

En egen bostad är grundstenen för att kunna bygga ett eget liv, dessvärre så ser vi hur flera ekonomiskt sårbara grupper kämpar för att få ekonomin gå runt samtidigt som boendefrågan allt mer blivit en klassfråga.

“Olika utmaningar”

Unga, gamla och ensamstående föräldrar har alla en rad olika utmaningar i vardagen men en utmaning som de har gemensam är frågan om hur man ska få vardagsekonomin att gå runt när hyran blir allt dyrare.

En ensamstående mamma kan tvingas välja bort fritidsaktiviteter för sina barn eller allt oftare lägga sina egna behov och intressen åt sidan för att få ekonomin att gå ihop.

Pensionärer som har jobbat hela sina liv och nu vill avnjuta frukten av sitt hårda arbete upptäcker mer än sällan att ekonomin inte räckte till för allt de har arbetat för att kunna göra efter ett hårt arbetsliv, och unga i Oskarshamn väljer ofta att söka sig till andra orter när de ska flytta hemifrån, inte bara för nya möjligheter utan även för att kunna ha en ekonomi som håller.

Tänk dig om alla dessa grupper kunde få ett lättare tryck på ekonomin varje månad.

Tänk dig om Oskarshamn var en stad som ungdomar sökte sig till istället för att söka sig därifrån, tänk dig om du efter ett hårt arbetsliv kunde njuta av semestern du alltid velat göra och tänk dig om du som ensamstående inte behövde oroa dig över skenande hyror eller tvingades hålla hårt om plånboken varje gång barnen gick förbi godiset i affären.

“Unika behov”

Oskarshamnspartiet ser att varje familj och varje individ har unika behov och förutsättningar, men kan vi arbeta för att göra livet lättare för medborgarna så kommer vi göra det. Genom att etablera enklare och betydligt billigare boendeformer för de mest ekonomiskt sårbara grupperna så kan vi ge dessa människor en möjlighet att ha mer pengar över till annat, utan att hyran äter upp lönechecken, CSN-lånet eller pensionen varje månad.

Genom att starta ett fullskaligt kommunalt byggprojekt med olika hantverksprogram och genom att tillskjuta ekonomiska resurser så kan vi bygga flera hundra attefallshus i kommunen. Genom att etablera fler attefallshus i kommunen så minskar vi inte bara trycket på bostadsmarknaden utan skapar även ett ekonomiskt allternativ för de ekonomiskt sårbara och de som vill leva sparsamt.

“Morgondagens verklighet”

Istället för att ha en hyressättning som höjs styra av marknaden så kommer nya Attefallshus endast styras av ett självkostnadspris, någon som tidigare betalade mellan 4 000 och 7 000 kronor varje månad kommer att kunna ha en boendeform där hyran istället ligger under 2 000.

Oskarshamnspartiet är övertygade om att etableringen av nya Attefallshus kommer att kunna göra Oskarshamn till en bättre kommun för oss alla och vi lovar att jobba för att göra dagens idé till morgondagens verklighet.

Jan Johansson

Marko Raiskio

Anders Svensson

Jonathan Sager

Oskarshamnspartiet

Jan Johansson, Oskarshamnspartiet
Jan Johansson, Oskarshamnspartiet. Foto: Peter A Rosén
Marko Raiskio, Oskarshamnspartiet
Marko Raiskio. Foto: Peter A Rosén
Anders Svensson, Oskarshamnspartiet
Anders Svensson. Foto: Peter A Rosén
Jonathan Sager, Oskarshamnspartiet
Jonathan Sager. Foto: Peter A Rosén
+1
21
+1
0
+1
0
+1
16
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS