Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnspolisen varnar för coronabedragare

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamnspolisen går nu ut och varnar för så kallade coronabedragare.

I ett inlägg på Facebook skriver polisen i Oskarshamn att det nu, mitt under brinnande coronakris, förkommer att äldre medborgare blir uppringda av personer som erbjuder sig att handla åt dem.

Polisen utesluter inte att bedragare kan utnyttja den rådande situationen – och man vill därför uppmana äldre personer till att vara extra vaksamma.

”Behöver du hjälp med att handla matvaror eller dylikt – ta själv kontakt med anhöriga, grannar eller de grupper som organiserar denna typ av hjälp”, skriver polisen och fortsätter:

”Lämna inte under några omständigheter ut pengar i förskott – eller kort och koder till personer som du inte känner.”

Ring till polisen

”Blir du uppringd av en främmande person utan att själv ha initierat kontakt, kan det röra sig om ett bedrägeriförsök. Hör i så fall av dig till polisen via telefon, 114 14.”

”En äldre kvinna i Hässleholm har blivit uppringd av personer som arbetat enligt ovanstående modus. Polispatrull har varit på plats och hört kvinnan, varpå en anmälan om försök till bedrägeri har upprättats.”

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: WWW.FOTOAKUTEN.SE
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS