Otur för Victor Karlsson i Snapphanerallyt

OSKARSHAMN

Ett bränsleproblem var skillnaden mellan 12:e och andraplatsen i klassen för Victor Karlsson, Vimmerby MS, i Snapphanerallyt.

– Visst känns det bittert, men vi slickar såren och kommer tillbaka till nästa SM-deltävling i Linköping, sa Victor Karlsson efter tävlingen i Hässleholm.

Tävlingsledningen hade strukit en hel del sträckor och tävlingen började på sträcka fem. Där var också på den inledande sträckan som Victor fick problem med bränsletillförseln. Men trots det körde Victor in som fyra i klassen, den trimmade 2 wd.

– Vi var tvungna att fixa till felet på transportsträckan till sträcka sex, och tyvärr drog vi över så vi fick ett tidstillägg med två minuter och 10 sekunder, berättar Victor.

Det gjorde att Victor ramlade ner till 42:a plats efter andra sträckan – eller den sjätte. Tidsmässigt gjorde Victor igen en mycket bra tid.

Tre viktiga SM-poäng

Victor gjorde bra tider över alla sex specialsträckorna och med tidstillägget borträknat så hade Victor slutat två i klassen, efter klassvinnaren Patrik Flodin, Ilsbo MK.

En liten tröst är att Victor fick med sig tre viktiga SM-poäng från powerstage.

Totalt vanns Snapphanerallyt av Pg Andersson, Årjängs MK, före just Patrik Flodin. För Victor Karlsson hade räckt till en delad niondeplats totalt men som blev 26:e plats totalt

Kalmarbon Joachim Carlström, Gullabo RC, slutade sjua i klassen 4 wd övriga och 35:a totalt.